Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «Να γίνουν εκλογές αρχηγού από τη βάση έως το τέλος του 2024»

ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εσωκομματικές διαδικασίες, Εκλογές αρχηγού,

     "Ζητώ, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα", αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε επιστολή του στα μέλη του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ....


Σαν βόμβα έσκασε η επιστολή του βουλευτή Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, με τα οποία και ζητά την επίσπευση διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Η επιστολή Οδ. Κωνσταντινόπουλου στα μέλη του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ:


«Επιστολή για κώδικα δεοντολογίας στις Περιφερειακές εκλογές

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Σε λίγες ημέρες κλείνουν οι υποψηφιότητες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και θεωρώ αναγκαίο, για τη συντεταγμένη πορεία μας προς αυτές, αλλά και την επίτευξη των στόχων μας, να υπάρξει ένας Κώδικας Δεοντολογίας για τα στελέχη μας.

Σας στέλνω την επιστολή με αφορμή τη συζήτηση που προκάλεσε μία ανάρτησή μου για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Δεν πίστευα ότι μια ανάρτηση με αυτό το περιεχόμενο, θα είχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια θέματα που υπάρχουν στην Πελοπόννησο, υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Η ηγεσία αποφάσισε να στηριχθούν προοδευτικά ψηφοδέλτια στις Περιφέρειες, ως μία επιλογή αυτονομίας του χώρου, αλλά και ξεκάθαρης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, για τον τρόπο διακυβέρνησης των Περιφερειών, κουλτούρας και πρακτικών, με μοναδικό γνώμονα να βρουν κερδισμένοι οι πολίτες της κάθε περιοχής.

Δυστυχώς όμως, αυτό το στόχο δεν τον ασπάζονται όλα τα στελέχη μας. Σε αυτούς η ηγεσία, η παράταξη, όλοι μας πρέπει να απαντήσουμε με ενιαίους κανόνες και αρχές ώστε οι πολίτες να κατανοήσουν ότι τα λόγια για πραγματική αλλαγή, κουλτούρα, ανανέωση το κάνουμε πράξη.

Θέλω με σαφή τρόπο σύντροφοι να σας εξηγήσω την πρότασή μου. Στο συνέδριο, η ηγεσία συνέχισε το λάθος και προσκάλεσε ως αριστίνδην συνέδρους, περιφερειακούς συμβούλους που εκλέγονταν με άλλα ψηφοδέλτια και να έχουν το δικαίωμα μάλιστα να εκλεγούν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και να θέτουν μετά υποψηφιότητα για βουλευτές στις εθνικές εκλογές.

Έτσι φτάσαμε, περιφερειακοί σύμβουλοι του Πατούλη, του Τατούλη και άλλων, τη μία μέρα να φωτογραφίζονται στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την άλλη σε συγκέντρωση των υποψηφίων της ΝΔ.

Στην Πελοπόννησο, για παράδειγμα, αυτοί που στήριζαν την κόρη του κ. Τατούλη ως υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, συμμετείχαν σε συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας δημόσια ότι είναι ανένταχτοι κεντροαριστεροί και την επόμενη να εκλέγονται μέλη της ΚΕ και μετά υποψήφιοι βουλευτές. Επίσης, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να ανακοινώνονται σύμβουλοι Περιφερειάρχη της ΝΔ και αμέσως μετά τις εκλογές, υποψήφιοί του.

Όλα αυτά τα φαινόμενα, οι συμπεριφορές και οι προσωπικές στρατηγικές, πρέπει να σταματήσουν σήμερα, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Οφείλουμε να θεσπίσουμε κανόνες που να μας δεσμεύουν όλους. Να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν είμαστε μια ομάδα παραγόντων που στόχος μας είναι η "καρέκλα”. Αυτές οι συμπεριφορές ηττήθηκαν στις εθνικές εκλογές, όπως φάνηκε, για παράδειγμα, από το πώς τιμώρησε ο λαός όσους εξυμνούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για μία "καρέκλα".

Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί τώρα υπονομεύουν τις υποψηφιότητες της παράταξης. Γιατί κάποιος να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτιά μας, όταν γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει κάποια άλλη παράταξη, που θα τον εξυπηρετεί προσωπικά, χωρίς να έχει την παραμικρή επίπτωση;

Στη σύσκεψη υπό τον Γραμματέα βίωσα όλους αυτούς και αρκετούς άλλους να μιλούν ευθέως για στήριξη του "Σουλτάνου”. Ένιωσα ντροπή, να θέλουν να στηρίξουν την παράταξή που ψήφισε για "Συμπαραστάτη του Πολίτη" τον μάρτυρα υπεράσπισης της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της.

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν, την ώρα που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει δημόσια ότι δεν θέλουμε τους ψηφοφόρους της εγκληματικής οργάνωσης, να αποδεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές;

Και μάλιστα, όταν ο άνθρωπος του "Σουλτάνου” έχει στείλει στα δικαστήρια 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επειδή κατήγγειλαν αυτή τη στάση.

Μα τι τους συνδέει με το "Σουλτάνο”;

Η ηγεσία γνωρίζει τα πρόσωπα σε κάθε νομό, ποιοι υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουτσούλη στην Πελοπόννησο αλλά και άλλων συντρόφων σε όλη την Ελλάδα.

Οι παραπάνω λογικές δυσκολεύουν την αντιπαράθεσή μας με την πρόταση της ΝΔ, αφού δίνουν την εικόνα της πολυδιάσπασης. Το χειρότερο είναι ότι η παράταξη της ΝΔ χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα του "μπαμπούλα” για τον "Σουλτάνο” όπως έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και έτσι γίνονται χορηγοί της ΝΔ.

Είναι υποχρέωση όλων μας να μην κλείσουμε τα μάτια.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

Επιτροπή υπό τον Γραμματέα να αξιολογήσει την κατάσταση σε κάθε περιοχή και να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενιαία έκφραση των δυνάμεών μας.

Όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης, να διαγράφονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ.

Όσα μέλη ΚΕ, ΝΕ, Βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές δεν υποστηρίξουν έμπρακτα τα ψηφοδέλτιά μας, δε θα μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες του κόμματος (συνέδριο, ανάδειξη ΚΕ, ΝΕ κ.α) και να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Άμεσα πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα γίνουν γνωστές σε όλους πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων.

Η υπεράσπιση αρχών, αξιών και ενιαίων κανόνων μας αφορά όλους και κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από την γραφειοκρατία. »

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου