Βίκτορ Όρμπαν: «Οι υποστηρικτές της ειρήνης κερδίζουν στην Ευρώπη, οι εκλογές στις ΗΠΑ ακολουθούν»

Βίκτορ Όρμπαν, Ευρωεκλογές,

     Στην Ευρώπη, οι υποστηρικτές της ειρήνης κέρδισαν - εκτίμησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, πρόεδρος της Fidesz, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στο τρέχον κανάλι M1 το βράδυ της Δευτέρας.


ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, 11 Ιουνίου. / Οι εκλογές του ΕΚ ήταν μια ευκαιρία να επιβραδυνθεί η στροφή στον πόλεμο. «Αν το δούμε από εδώ, τότε έγινε αυτό που θέλαμε», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Στη Γαλλία, αυτή η διαδικασία σταμάτησε. Εκεί, οι υποστηρικτές της ειρήνης κέρδισαν με τόσο μεγάλη δύναμη που έπρεπε να προκηρυχθούν νέες βουλευτικές εκλογές. «Περιμένουμε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να φέρει το δεύτερο εξάμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τότε θα υπάρξει ειρήνη», πρόσθεσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Τόνισε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν ψηφίσει ποτέ το Fidesz-KDNP σε εκλογές του ΕΚ, καθώς τα κυβερνώντα κόμματα έλαβαν πάνω από δύο εκατομμύρια ψήφους. Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό αποτέλεσμα ρεκόρ, μακράν η μεγαλύτερη υποστήριξη που έλαβε ένας πολιτικός παράγοντας, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν για το επιτεύχθηκε 44,6 τοις εκατό.

Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι υποχρεωτική σε τρεις ή τέσσερις χώρες, όπου το ποσοστό συμμετοχής είναι φυσικά υψηλότερο, αλλά το 57 τοις εκατό στην Ουγγαρία «μας βάζει μπροστά» και δείχνει ότι «η ουγγρική δημοκρατία είναι ζωντανή και καλά». Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους «που σημείωσαν αυτό το φανταστικό ρεκόρ».

Είπε για την κινητοποίηση: υπάρχει πάντα ένα ελάχιστο ποσοστό πολιτών που πρέπει να προσεγγιστούν για να πάνε να ψηφίσουν, επομένως η κινητοποίηση είναι βασικό ζήτημα. Η συμμετοχή ήταν τόσο υψηλή γιατί ο κόσμος γνώριζε ότι το διακύβευμα των εκλογών ήταν μεγάλο, υπήρχε επιλογή μεταξύ πολέμου και ειρήνης και γνώριζαν ότι υπήρχε πιθανότητα νίκης εάν ζητούνταν από όλους τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες.

Για το αντιπολιτευόμενο κόμμα Tisza, ο Βίκτορ Όρμπαν είπε: «μας περιέπλεξε τη ζωή». Έκανε ακόμη πιο περίπλοκες τις ήδη περίπλοκες εκλογές, γιατί έπρεπε να ηττηθούν δύο αντιθέσεις, τόσο η παλιά όσο και η νέα. Νίκησαν και το νέο, κατά 14 τοις εκατό, το οποίο θεωρεί ιδιαίτερα πολύτιμο αποτέλεσμα, ώστε να έπρεπε να παλέψει όχι με ενιαία αντιπολίτευση, αλλά με δύο διαφορετικές αντιθέσεις.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ουγγαρία, είπε ότι υπάρχουν πόλεις που διατηρήθηκε η εμπιστοσύνη και μάλιστα αυξήθηκε η υποστήριξη, κέρδισαν πίσω μεγάλες πόλεις, αλλά και έχασαν πόλεις. Το μάθημα είναι ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα, μόνο η ταπεινή δουλειά μπορεί να βοηθήσει - δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν, προσθέτοντας ότι πάντα πίστευε στη δουλειά, η εκστρατεία είναι μόνο "το τελικό αποτέλεσμα".

Εξέφρασε τη χαρά του που δεν έχασαν περισσότερες πόλεις από όσες κέρδισαν, που δεν αποδυνάμωσαν στη Βουδαπέστη και ότι κέρδισαν τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "με πλεονέκτημα στο δρόμο" "σε αυτή τη δύσκολη, εμπόλεμη κατάσταση".

«Ο μηχανισμός της προεκλογικής εκστρατείας έπρεπε να ελεγχθεί σε έναν πολύ περίπλοκο χώρο» και οι εκλογές έγιναν ακόμη πιο περίπλοκες από το γεγονός ότι «ενώ έπρεπε να προσέχουμε τα ευρωπαϊκά κόμματα με την άκρη του ενός ματιού», συνέχισε ο πρωθυπουργός. . Υπενθύμισε: το μήνυμά του ήταν πόλεμος ή ειρήνη και οι εκλογές στο ΕΚ είναι μια ευκαιρία να επιβραδύνει ή να σταματήσει την ολίσθηση στον πόλεμο, πρώτα στην Ευρώπη και μετά στην Αμερική. Αν αυτό δεν πετύχει, «αν δεν μπορούμε να βγάλουμε αυτά τα δύο μισά από το έδαφος», θα βρεθούμε σύντομα «σε έναν πόλεμο μέχρι τα κόκαλα».

«Αυτό που συνέβη ήταν αυτό που σχεδιάσαμε, αυτό που θέλαμε, καταφέραμε να επιβραδύνουμε αυτό το τρένο, αλλά μπορεί επίσης να σταματήσει, στη Γαλλία, για παράδειγμα, έγινε ένας πολιτικός σεισμός, τα κόμματα υπέρ της ειρήνης κέρδισαν σε τόσο μεγάλο ποσοστό », εξήγησε ο Βίκτορ Όρμπαν. Σημείωσε: περιμένουν «ο κ. Πρόεδρος Τραμπ να ρίξει το δεύτερο εξάμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά θα υπάρξει ειρήνη».

Ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ακόμα ότι απομένει ακόμη περισσότερο από ενάμιση χρόνο μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στη Ουγγαρία του 2026, όταν πρέπει να γίνει «η μικρή δουλειά της κυβέρνησης». Υπάρχει πολλή δουλειά: πρέπει να επικεντρωθούμε στην επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης, στην αποτροπή της εκ νέου φυγής του πληθωρισμού, ώστε να προστατευθούν οι συντάξεις, να διατηρηθεί η πλήρης απασχόληση, να έχει οικονομική κάλυψη το πρόγραμμα επανεκκίνησης ανέγερσης κατοικιών, ανέφερε.

«Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με λογική προεκλογικής εκστρατείας, η διακυβέρνηση έχει να κάνει με την ήρεμη καθημερινότητα της χώρας, αλλά εν τω μεταξύ πρέπει να έχουμε τα μάτια μας στο θέμα του πολέμου και της ειρήνης, γιατί αν μας πιάσει, τότε όλα πάνε καλά. », προειδοποίησε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Σχετικά με την κατάσταση μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν είπε ότι εάν οι δύο δεξιές παρατάξεις, οι συντηρητικοί και η παράταξη Ταυτότητα συμφωνήσουν και προσχωρήσει και η Fidesz-KDNP, τότε η δεξιά θα τερματίσει στη δεύτερη θέση, μόνο το Λαϊκό Κόμμα. θα είναι μπροστά, αλλά αν καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό δεξιό κόμμα, «θα έχει βαρυτική έλξη», επομένως θα μπορούν να στραφούν σε αυτά και από το Λαϊκό Κόμμα. «Εδώ χρειάζεται συμφωνία των μεγάλων, αν εδραιωθεί θα ανοίξει καθαρό και ίσιο δρόμο και για τη Fidesz», πίστευε ο πρωθυπουργός.

Είπε επίσης ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν καλύτερες επιδόσεις από ό,τι αναμενόταν, αλλά ήθελε να κρατήσει τα πάντα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που ζουν εκεί σε ακόμη περισσότερους οικισμούς. Πρόσθεσε ότι ανέκτησαν τέσσερις πόλεις με δικαιώματα κομητείας, αλλά έχασαν τρεις, και έγιναν μακράν οι ισχυρότερες σε όλες τις συνελεύσεις των νομών. «Παραμείναμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη σε είκοσι κομητείες, ισοφαρίσαμε τις περιφέρειες της Βουδαπέστης, χάσαμε μία και κερδίσαμε μία πίσω», διευκρίνισε.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «σε περιόδους πολέμου, με μια οδυνηρή χρονιά πληθωρισμού εν καιρώ πολέμου πίσω μας, το να ξεπεράσουμε το 14% στο δεύτερο είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα». Σημείωσε ότι θα υπέγραφε αυτό το αποτέλεσμα και το 2026, γιατί θα έδινε στο κυβερνών κόμμα ένα πολύ σίγουρο πλεονέκτημα σε βουλευτικές εκλογές.

Η δημοκρατία είναι έτσι, κάθε εκλογές είναι δύσκολες, η επιτυχία δεν δίνεται δωρεάν, τώρα ας χαρούμε που περάσαμε χθες, είπε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Για την παραίτηση της Alexandra Szentkirályi είπε ότι ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος «κατά τη γνώμη του, η κατάσταση ήταν ότι αν παραμείνουν και οι τρεις στα πόδια τους, δεν θα υπάρξει αλλαγή στη Βουδαπέστη». Η Alexandra Szentkirályi συμβούλεψε, "ας παίξουμε την ευκαιρία που ανοίγει με την παραίτησή του", πρόσθεσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Δήλωσε: Χρειάζεται πολλή δουλειά στη Βουδαπέστη, καθώς είναι μια πόλη χρεοκοπημένη οικονομικά. «Χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσουν οι κάτοικοι της Βουδαπέστης να ζήσουν στην πόλη που τους αξίζει», είπε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Μίλησε επίσης για το γεγονός ότι στην πολιτική σημασία έχει μόνο ο χρόνος και η δουλειά που γίνεται, η υπηρεσία. Στην Ουγγαρία, οι άνθρωποι εκτιμούν το γεγονός ότι - σε αντίθεση με σχεδόν κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα - υπάρχει σταθερό, προβλέψιμο κυβερνητικό έργο εδώ. Μόνο το είκοσι τοις εκατό της δουλειάς του είναι πολιτική δουλειά, το ογδόντα τοις εκατό είναι σοβαρό κυβερνητικό έργο, αλλά στη Δυτική Ευρώπη είναι το αντίστροφο.

«Αν έχεις πίσω σου χρυσή επένδυση, κερδίζεις», είπε ο πρωθυπουργός. Είπε ότι ο ουγγρικός λαός ανυπομονεί για τις επόμενες εκλογές, αλλά τώρα πρέπει να εργαστούμε, "και όταν έρθει η ώρα, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε".

«Δεν μπορούμε να κολυμπάμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα πάρτι στην Ευρώπη σήμερα, ούτε στην Ουγγαρία, που να μην ανταλλάσσει ευχαρίστως μαζί μας αμέσως», εκτίμησε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr