Ερντογάν – Ντμπεϊμπά: «Η Τουρκία έχει κοινά συμφέροντα με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΑΟΖ,

     Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει συνάψει συμφωνία για ΑΟΖ με την Τουρκία η οποία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ελληνικής ΑΟΖ κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου...

 

Συνάντηση με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, είχε στην 'Αγκυρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα της συνάντησης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην Άγκυρα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, με τον πρόεδρο Ερντογάν να δηλώνει ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ο πόλεμος στη Γάζα, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη με την προστασία της νομιμότητας της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει στήριξη στο πλαίσιο αυτό.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Λιβύης προς τους Παλαιστινίους και δήλωσε ότι η απόφαση της Τρίπολης να παρέμβει στην υπόθεση γενοκτονίας κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, όπως και η 'Αγκυρα, ήταν σωστή. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου