Τζο Μπάιντεν: «Το Ισραήλ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση εκεχειρίας» - Οι τρεις φάσεις αναλυτικά (vid)

Ισραήλ, Γάζα, Χαμάς, Τζο Μπάιντεν, Μπένζαμιν Νετανιάχου,

     Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα και την ανοικοδόμηση περιοχών αμάχων, ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους ηγέτες και των δύο πλευρών να μην «χάσουν αυτή τη στιγμή».


EURONEWS , 31 Μαϊου 2024 / Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Χαμάς δεν έχει πια δυνατότητα να συνεχίσει τον πόλεμο και πρέπει και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν

Το Ισραήλ έχει προσφέρει μια συνολική νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Χαμάς, αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα και την ανοικοδόμηση περιοχών αμάχων. ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους ηγέτες και των δύο πλευρών να μην «χάσουν αυτή τη στιγμή»..

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Γάζα και την ανοικοδόμηση περιοχών αμάχων. ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους ηγέτες και των δύο πλευρών να μην «χάσουν αυτή τη στιγμή».

«Όλοι όσοι θέλουν ειρήνη τώρα πρέπει να υψώσουν τις φωνές τους και να εργαστούν για να την κάνουν πραγματικότητα. Είναι καιρός να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», είπε κατά τη διάρκεια έκτακτης ομιλίας στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

«Το Ισραήλ έχει κάνει την πρότασή του. Η Χαμάς λέει ότι θέλει κατάπαυση του πυρός. Αυτή η πρόταση είναι μια ευκαιρία να αποδείξει αν το εννοούν πραγματικά», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Η πρώτη φάση της προτεινόμενης συμφωνίας θα είναι μια εκεχειρία διάρκειας έξι εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας το Ισραήλ και η Χαμάς θα διαπραγματευθούν τον οριστικό τερματισμό των μαχών στη Γάζα, είπε ο Μπάιντεν.

Εάν οι διαπραγματεύσεις διαρκέσουν περισσότερες από έξι εβδομάδες, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειάζεται για να επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσε.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την παράδοση από τη Χαμάς όλων των εναπομεινάντων ομήρων και την απόσυρση όλων των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ από τη Γάζα.

Η τελική φάση θα αφορά ένα «μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης» για τη Γάζα, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Προέτρεψε επίσης την ηγεσία του Ισραήλ να υποστηρίξει την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς δεν είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσει άλλη μια επίθεση στους Ισραηλινούς όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου.

Νετανιάχου: Η ισραηλινή πρόταση επιτρέπει την επιστροφή όλων των ομήρων και την εξόντωση της Χαμάς

Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος του στη Γάζα θα συνεχιστεί μέχρι την εξόντωση της Χαμάς. 

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ είχε εξουσιοδότησε τους διαπραγματευτές να παρουσιάσουν μια πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα, λεπτομέρειες της οποίας παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

"Η ισραηλινή κυβέρνηση είναι ενωμένη στην επιθυμία για την επιστροφή των ομήρων μας το συντομότερο δυνατό και εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου", τονίζεται στην ανακοίνωση.

"Κατά συνέπεια, ο πρωθυπουργός εξουσιοδότησε τη διαπραγματευτική ομάδα να παρουσιάσει ένα προσχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου, επιμένοντας παράλληλα ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής όλων των ομήρων μας και της καταστροφής του στρατού της Χαμάς και των κυβερνητικών δυνατοτήτων της"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου