Μέτωπο κατά Μητσοτάκη από Καραμανλή – Σαμαρά

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Πολεμικό Μουσείο, Μανώλης Κοττάκης, «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», Κυριάκος Μητσοτάκης,

     ΟΙ ΔΥΟ πρώην πρωθυπουργοί αναμένεται να κάνουν επίδειξη δύναμης κινητοποιώντας πάνω από 60 βουλευτές της ΝΔ για να παραστούν στην εκδήλωση. Τόσο η παρέμβαση Καραμανλή όσο και αυτή του Αντώνη Σαμαρά θα επικεντρωθεί και σε ζητήματα που αφορούν στην ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ προκαλεί στο Μαξίμου η κοινή εμφάνιση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σε κοινή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο.

ΟΙ ΔΥΟ πρώην πρωθυπουργοί αναμένεται να κάνουν επίδειξη δύναμης κινητοποιώντας πάνω από 60 βουλευτές της ΝΔ για να παραστούν στην εκδήλωση. Τόσο η παρέμβαση Καραμανλή όσο και αυτή του Αντώνη Σαμαρά θα επικεντρωθεί και σε ζητήματα που αφορούν στην ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ.

Στο επίμαχο αυτό ζήτημα εμφανίζουν ενότητα γραμμής εκτιμώντας ότι επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συντελεστεί μία ιδεολογική εκτροπή. Ειδικά ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι η σημερινή ΝΔ δεν μπορεί να εκφράσει το παραδοσιακό κομμάτι της Δεξιάς και τη λεγόμενη πατριωτική Δεξιά. Σε συναντήσεις που πραγματοποιεί με βουλευτές, μιλάει για ΠΑΣΟΚοποίηση της κυβέρνησης και έλλειψη αντανακλαστικών στα εθνικά θέματα. Στην κατεύθυνση αυτή χαρακτηρίζει εγκληματική την απόφαση Μητσοτάκη να μην τοποθετήσει στην κυβέρνηση βουλευτή από τη Ροδόπη και την Ξάνθη, όπου το μειονοτικό κόμμα σάρωσε στην κυριολεξία.

Καραμανλής και Σαμαράς θεωρούν επίσης επιβεβλημένη την αντικατάσταση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην οποία χρεώνουν διχαστική πολιτική. Την κατηγορούν για τους πανηγυρισμούς την ημέρα της ψήφισης του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μαζί με τον Άκη Σκέρτσο, που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγήσει σε αποχή από τις ευρωεκλογές ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο ο οποίος έχει τους ίδιους προβληματισμούς με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, για μια σειρά ζητήματα και έχει καυτηριάσει με την αρθρογραφία του τη λεγόμενη κεντρώα διεύρυνση που επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις τοποθετήσεις των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία Σαμαρά θα είναι ένα ιδεολογικό μανιφέστο το οποίο θα συνιστά την πλήρη διαφοροποίησή του σε ζήτημα στρατηγικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμμέσως πλην σαφώς θα αφήσει να εννοηθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί βουλευτές δεν πρόκειται να ψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση Μητσοτάκη για δεύτερη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο προβληματισμός στο Μαξίμου αφορά και στον αριθμό των βουλευτών που θα βρεθούν στο Πολεμικό Μουσείο. Εκτιμάται ότι οι δυσαρεστημένοι βουλευτές με την παρουσία τους στην εκδήλωση θα επιχειρήσουν να στείλουν μήνυμα στο Μαξίμου. Αλλωστε τα όργανα άρχισαν μετά τις ευρωεκλογές, με τις εμπρηστικές θέσεις που δημοσιοποίησε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Το Μαξίμου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει την πολυτέλεια να ανοίγει μέτωπα, ειδικά με τον Κώστα Καραμανλή, που εξακολουθεί να θεωρείται από τους ιδιοκτήτες της συντηρητικής παράταξης, αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά που επηρεάζει έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Η ενότητα της Κεντροαριστεράς

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για την ενότητα της Κεντροαριστεράς είναι να παραμείνουν ισχυρά τα δύο κόμματα του χώρου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΣΕ περίπτωση κατά την οποία αρχίσουν οι φυγόκεντρες τάσεις στο όνομα της δήθεν Κεντροαριστεράς, τότε μπορεί να προκληθούν διαλυτικές καταστάσεις, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ είναι προτιμότερο το ζήτημα της Κεντροαριστεράς και οι ενδεχόμενες συμμαχίες να συζητηθούν διεξοδικά στα όργανα των δύο κομμάτων.

ΟΤΑΝ το 80% των προοδευτικών πολιτών θεωρεί αναγκαία την κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις εκλογές, είναι σίγουρο ότι οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ανταποκριθούν στην απαίτηση του λαού.

πηγή: kontranews.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr