Στέφανος Κασσελάκης: «Στέλνω στο Μαξίμου το excel με τα εισοδήματά μου και καλώ τον Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, Ευρωεκλγές, Θεσσαλονίκη, περιουσιακά στοιχεία, πόθεν έσχες,

     Την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης (πόθεν έσχες), όπως είχε προαναγγείλει, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη Θεσσαλονίκη μέσα από την παρουσίαση ενός βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Απάντηση στην προπαγάνδα του Μαξίμου σχετικά με το πόθεν έσχες του έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας το πόθεν έσχες του. «Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια» σημείωσε και κάλεσε το γραφείο του να στείλει το Εxcel με τα εισοδήματά του για το 2023 στο Μαξίμου για να περάσει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνος τα δικά του στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσει πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και τον ίδιο και τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ. «Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα!» τόνισε.

«Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος» συμπλήρωσε.
Τα έγγραφα:Σύγκριση των περιουσιακών στοιχείων του Στέφανου Κασσελάκη με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Έχετε ζήσει μια κοροϊδία διαρκείας, από την τρύπα του Κούβελα, πριν καν γεννηθώ, μέχρι την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι θα επεκτείνει ένα μετρό που δεν υπάρχει» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα θα σας πω όλες τις αλήθειες μου και αξιολογείστε τις εσείς» σημείωσε. «Η πρώτη μου αλήθεια», όπως είπε, «είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Αμερική όπου έζησα 21 χρόνια. Αγωνίστηκα, έβγαλα κάποια χρήματα» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

«Οι πειρατές δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου» πρόσθεσε την ώρα που περνούσε ένα καράβι από πίσω του, λέγοντας πως «την οικονομία την ξέρω και την ξέρω καλά».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε έντιμο και σχετικά με την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «το γεγονός ότι έβλεπα ότι ευεργατηθέντες από εκείνον άρχισαν να εγκαταλείπουν ή να παίρνουν αποστάσεις για να μην μπουν στο κάδρο των ηττημένων». «Εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στην πιο δύσκολη στιγμή του» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, αφηγούμενος πως «έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν χωρίς εκείνον, να περιμένουν να πάρουν τη θέση του. Μπήκα ανέτοιμος στην μάχη εκλογής προέδρου, με μισά ελληνικά, αλλά ολόκληρη ψυχή».

«Πάντα ο λαός το κάνει το θαύμα. Εσείς με φτιάξατε, σάρκα από τη σάρκα σας είμαι» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του, λέγοντας πως «σάστισα από την επίθεση μίσους», όπως περιέγραψε. «Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται και εμείς θα αδειάζουμε τα ταμεία» σχολίασε κατηγορώντας την κυβέρνηση, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «και έτσι μπορέσαμε να ασχοληθούμε επιτέλους με τα σημαντικά».

«Φτιάξαμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα» περιέγραψε και «αρχίσαμε να παράγουμε θέσεις, όχι στον αέρα, αλλά κοστολογημένες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες αλήθειες. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά κάνουμε μια καινούρια αρχή με πάθος και εντιμότητα για να γίνουμε επιτέλους μια σύγχρονη κοινωνία. Οι μεγάλες αλήθειες αφορούν πρωτίστως εμένα και η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία. Όλους αυτούς τους μήνες δημιουργήθηκε μια εικόνα για μένα που δεν είναι η πραγματική εικόνα, λέγοντας πως αυτή η εικόνα είναι ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε».

«Όμως κάποιες φορές συνέβαλα και εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας, από υπερπροβολή και απειρία. Ζητώ συγγνώμη για αυτό» είπε για το εάν έχει δημιουργήσει την εντύπωση της επιδειξιομανίας, συμπληρώνοντας πως «δεν γεννήθηκα πλούσιος».

«Αρχικά δεν είχα πολλά και μετά είχα τα πάντα, Εκάλη, Κολλέγιο Αθηνών. ''Σιγά βρε Στέφανε, ξεριζώθηκες για να πας στο καλύτερο Κολέγιο των ΗΠΑ''. Το κατανοώ. Πήγα στην Αμερική και έδωσα τον αγώνα μου. Δούλεψα στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου με τον ιδρώτα μου. Πέτυχα και τους μισθούς μου και τα μπόνους μου, με τη δική μου αξία» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Και κοιτάζοντας πίσω, λέω ότι ήμουν τυχερός, γιατί βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό. Και γιατί και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο. Εκεί οι φορολογικές και οι δικαστικές Αρχές είναι αμείλικτες», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «φθηνή κομματική προπαγάνδα», αποκαλώντας τον «απατεώνα, ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί» που δεν έχουν ανοίξει το σύστημα για την υποβολή του πόθεν έσχες.

«Για αυτό λοιπόν, σας παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας, γιατί τελικά σε εσάς λογοδοτώ στον ελληνικό λαό. Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023», είπε.

Όπως τόνισε, τα περιουσιακά στοιχεία «αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ», λέγοντας «εδώ χτυπήσετε εμένα. Βλέπετε ότι έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία εταιρεία, η αλλοδαπή μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024», καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει ο ίδιος τα στοιχεία του για το 2023 «τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμη προστέθηκαν στην Μονόπολη των ακινήτων του».

«Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα» τόνισε και συνέχισε, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό βουλευτή. «Κύριε πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Ενημερώνω, λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν σας επιτρέπω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται».

«Κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει πόθεν όλα αυτά; Οι λύκοι κατηγορούν το πρόβατο» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «καμιά φορά το δίκαιο νικάει». Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα τεράστιο ηθικό θέμα, κάνοντας λόγο για «πόθεν αίσχος. Δεν θα καταθέσω μόνο το πόθεν έσχες, αλλά θα παρουσιάσω όλα τα έγγραφα, που τα έχω ζητήσει από το IRS, όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία, μέχρι το τελευταίο δολάριο».

Σημειώνεται πως η ομιλία του είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 19.30, ωστόσο ξεκίνησε στις 8.45.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου