Δημήτρης Λιάτσος: «Το παιχνίδι του τρόμου με πυρηνικά, ΝΑΤΟϊκά F-16 και ουράνιο για τη Γαλλία» (ηχητικό)

Δημήτρης Λιάτσος,

     Πολύ επικίνδυνη για πολλούς λόγους είναι η κατάσταση στην Ουκρανία με τον τρόπο που εξελίσσεται η σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, όπως περιέγραψε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Έλληνας δημοσιογράφος και ανταποκριτής στη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος.


Την οπτική του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία κατέθεσε στον 105,5 ο Έλληνας ανταποκριτής - Άγνωστο αν κινδύνευσαν Έλληνες πιλότοι από ρωσικό πλήγμα στο Λβιβ.

Πολύ επικίνδυνη για πολλούς λόγους είναι η κατάσταση στην Ουκρανία με τον τρόπο που εξελίσσεται η σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, όπως περιέγραψε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Έλληνας δημοσιογράφος και ανταποκριτής στη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος.

Κάποιοι θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, το κάνουν με ποσοστώσεις, "θα δώσουμε όπλα με βεληνεκές 150 χλμ.", μετά 300 χλμ., μετά 450, 500, κτλ. ... παίζουν με τα νεύρα της ρωσικής ηγεσίας ... ουσιαστικά την προκαλούν να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, όπως εκτίμησε. Ο Πούτιν από το Μινσκ την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι στη Λευκορωσία, για πρώτη φορά από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, τις εγκαταστάσεις που υπήρχαν από την εποχή της ΕΣΣΔ τις έχει ανανεώσει ο Λουκασένκο και ξανατοποθετήθηκαν ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα, που ελέγχονται από τη Ρωσία. Αυτό πρακτικά σημαίνει μία μετακίνηση περίπου 800-1.000 χλμ. προς τα δυτικά.

Όπως ανέφερε, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχθεί να την προσεγγίσουν με μεγαλύτερο βεληνεκές υφιστάμενα ή νέα όπλα. Λένε κάποιοι ότι «θα πολεμούν οι Ουκρανοί, θα σκοτώνονται οι Ουκρανοί, θα χρησιμοποιούν τα όπλα μας οι Ουκρανοί και εμείς θα είμαστε στα μετόπισθεν». Η Ουκρανία από κάπου εξοπλίζεται και εφοδιάζεται με όπλα, όταν κάποιοι λένε να χτυπήσουν στα ενδότερα της Ρωσίας από όπου τροφοδοτεί το μέτωπο, τότε η Ρωσία μπορεί να κάνει το ίδιο. Από πού τροφοδοτείται το ουκρανικό μέτωπο; Από τη Δύση, την Πολωνία κυρίως, τη Ρουμανία, την Μολδαβία, τη Σλοβακία. Ίσως έχουν πάψει να υπάρχουν λογικές φωνές μέσα στην πολιτική ελίτ της Ευρώπης, αλλά ξεκάθαρα δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε, αν χτυπηθούν π.χ. μονάδες ή εργοστάσια 300 χλμ. μέσα στη Ρωσία, αυτή μπορεί να χτυπήσει αντίστοιχα 300 χλμ. πίσω από το Λβιβ. Εκεί, είναι η Πολωνία, είναι ξεκάθαρο.

Πριν δυο-τρεις ημέρες, συνέχισε, έγινε «το έλα να δεις» με ρωσική επίθεση σε αεροδρόμιο και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη δυτική Ουκρανία κοντά στο Λβιβ (οι Ρώσοι το ονομάζουν Λβοφ), όπου είχαν φτάσει τα πρώτα F16 και σε υπόγειες εγκαταστάσεις ήταν σε εξέλιξη μαθήματα. Παρόντες ήταν πάνω από 300 αξιωματικοί, κυρίως Πολωνοί, Γερμανοί, αλλά και άλλοι ΝΑΤΟϊκοί από χώρες της Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο). «Δεν ξέρω αν ήταν και Έλληνες, γιατί οι δικοί μας πιλότοι και σαν εκπαιδευτές είναι άσοι, από τους καλύτερους στην Ευρώπη». Οι πληροφορίες θέλουν να σκοτώθηκαν τουλάχιστον 110 άτομα και έβγαλαν από μέσα πάνω από 200 τραυματίες. Όλη τη νύχτα μετέφεραν με ασθενοφόρα τραυματίες στην Πολωνία και την Γερμανία, στα στρατιωτικά αεροδρόμια ... βγαίνει και από κάποιες ουκρανικές πηγές.

Σχολιάζοντας την ιδιαίτερα επιθετική στάση του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας, ο ίδιος εξήγησε ότι έχει χάσει όλη την περιοχή του Σαχέλ (σ.τ.σ. τη ζώνη στην Αφρική στο νότιο άκρο της Σαχάρας που εκτείνεται από τον Ατλαντικό ως την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό). Η Γαλλία και τα γαλλικά μονοπώλια χάνουν τις πηγές από όπου αντλούσαν το ουράνιο με ελάχιστο κόστος. Τους πετούν έξω σε όλη αυτή τη ζώνη και το Παρίσι θεωρεί ότι από πίσω βρίσκεται η Μόσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου