Ρ.Τ. Ερντογάν / Προσπαθούμε την πλήρη ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Ρ.Τ. Ερντογάν, Τουρκία, Βόρεια Κύπρος, ψευδοκράτος, Οργανισμός Τουρκικών Κρατών,

     Προσπαθούμε για την πλήρη ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι οι ίδιοι θεωρούν πως είναι ήδη πλήρες μέλος.


Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η προσδοκία μας από τη σύνοδο κορυφής είναι να επιτύχουμε αποτελέσματα που θα λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες της εθνικής ασφάλειας και τη συμμαχία» σημειώνοντας πως προσπαθούν για πλήρη ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών

Προσπαθούν για την πλήρη ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι οι ίδιοι θεωρούν πως είναι ήδη πλήρες μέλος.

Αναχωρώντας για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα συναντηθεί με τον νέο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και πως «στη Σύνοδο Κορυφής θα πραγματοποιήσουμε διαβουλεύσεις για την ενίσχυση της αμυντικής δομής του ΝΑΤΟ. Η Σύνοδος μας έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της 75ης επετείου από την ίδρυση του ΝΑΤΟ».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η προσδοκία μας από τη σύνοδο κορυφής είναι να επιτύχουμε αποτελέσματα που θα λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες της εθνικής ασφάλειας και τη συμμαχία».

«Είναι σημαντικό να αρθούν τα εμπόδια στην αμυντική βιομηχανία. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, θα επιστήσουμε την προσοχή στην αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας στον κόσμο. Θα υπογραμμίσουμε την ανάγκη να αυξηθούν οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε τη στάση αρχών μας για να αποτρέψουμε το ΝΑΤΟ να γίνει συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κάθε μέρα που μιλάνε τα όπλα δείχνει πόσο ακριβείς είμαστε», ανέφερε.

Θέση Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του ότι «η Τουρκία είναι μια από τις 5 κορυφαίες χώρες που συμβάλλουν τα μέγιστα στις αποστολές και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ».

Όπως είπε, «είμαστε από τις χώρες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΝΑΤΟ όσον αφορά τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες. Θα φέρουμε στην ημερήσια διάταξη τις σφαγές στη Γάζα, όπου οι κοινές μας αξίες δοκιμάζονται για ειλικρίνεια. Θα τονίσουμε ότι η διεθνής κοινότητα είναι ανεπαρκής για να σταματήσει το Ισραήλ. Θα συζητήσω επίσης αυτά τα θέματα σε διμερείς συναντήσεις», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η δημοκρατία της βόρειας Κύπρου είναι ήδη πλήρες μέλος των Τουρκογενών Κρατών στα μάτια μας».

Από αυτή την άποψη, πρόσθεσε, «η προσέγγισή τους, ιδιαίτερα του Αζερμπαϊτζάν, έχει φτάσει σχεδόν στην ίδια θέση με εμάς. Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Σούσα, όπως γνωρίζετε, η βόρεια Κύπρος ήταν εκεί, συμμετείχε σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Τζεβντέτ (Γιλμάζ) και ο κ. Χακάν (Φιντάν) από την ομάδα μας ήταν επίσης παρόντες σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής».

Τώρα, συνέχισε, «στη διαδικασία που ακολουθεί, προσπαθούμε για το πώς να φέρουμε τη βόρεια Κύπρο στο σημείο της πλήρους ένταξης. Το αναπτύσσουμε αυτό, ιδιαίτερα με τα τουρκογενή κράτη, όπου έχουμε υψηλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των τουρκογενών κρατών. Επίσης, βελτιώνουμε τις σχέσεις του προέδρου της βόρειας Κύπρου κ. Ερσίν (Τατάρ) με τους επικεφαλής αυτών των κρατών όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, είπε ότι «από τώρα, είμαστε μία από τις 5 κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ. Το λέω αυτό όσον αφορά την οικονομική υποστήριξη και την προσθήκη δύναμης στο ΝΑΤΟ. Όταν λέμε την κατάσταση της Τουρκίας, 5 χώρες, δεν το λέμε για πλάκα. Αυτή είναι και η άποψη των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη θέση μας στο ΝΑΤΟ. Ο ρόλος της Τουρκίας στην έλευση του νέου ΓΓ (του ΝΑΤΟ) ήταν σε υψηλό επίπεδο. Θα έχουμε και συνάντηση μαζί του στην Αμερική», ανέφερε.

Παλαιστινιακό

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «με το ΝΑΤΟ δεν καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη». «Ελπίζω στις συναντήσεις μας στις ΗΠΑ να έχουμε τα αποτελέσματα που περιμένουμε. Θα τους προειδοποιήσουμε σε αυτό το σημείο κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. Στην Ντόχα έγιναν σοβαρές συζητήσεις. Κατά την επιστροφή με αεροπλάνο εκείνη την ημέρα, ο επικεφαλής της MOSSAD πήγε επίσης στη Ντόχα. Είχαν γίνει κάποια βήματα. Αυτά τα βήματα δεν τελείωσαν. Το παρακολουθούμε υπομονετικά», ανέφερε.
πηγη: cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου