Τραμπ / Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν στους BRICS εισαγωγικούς δασμούς 100% εάν προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν το δολάριο

Ντόναλντ Τραμπ, BRICS, Εισαγωγικοί δασμοί.

    Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η ιδέα ότι οι χώρες BRICS προσπαθούν να απομακρυνθούν από το δολάριο, «ενώ εμείς στεκόμαστε δίπλα και παρακολουθούμε», έχει τελειώσει...

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά να επιβάλει 100% εισαγωγικούς δασμούς στα κράτη μέλη των BRICS εάν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα νέο νόμισμα ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική αντί του δολαρίου ΗΠΑ.

«Θα απαιτήσουμε από αυτές τις φαινομενικά εχθρικές χώρες να δεσμευτούν ότι ούτε θα δημιουργήσουν ένα νέο νόμισμα BRICS, ούτε θα υποστηρίξουν οποιοδήποτε άλλο νόμισμα για να αντικαταστήσει το πανίσχυρο δολάριο ΗΠΑ ή θα αντιμετωπίσουν δασμούς 100% και θα πρέπει να περιμένουν να αποχαιρετήσουν τις πωλήσεις στην υπέροχη αμερικανική οικονομία», έγραψε ο Τραμπ στο X.com.

«Η ιδέα ότι οι χώρες BRICS προσπαθούν να απομακρυνθούν από το δολάριο, ενώ εμείς παραμένουμε και παρακολουθούμε, έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ», συνέχισε. "Μπορούν να πάνε να βρουν ένα άλλο έθνος κορόιδο. Δεν υπάρχει περίπτωση οι BRICS να αντικαταστήσουν το δολάριο ΗΠΑ στο διεθνές εμπόριο, ή οπουδήποτε αλλού, και οποιαδήποτε χώρα προσπαθεί να πει γεια στους δασμούς και αντίο στην Αμερική!"

Νωρίτερα, ο Τραμπ είπε ότι θα επιβάλει δασμούς 100% σε προϊόντα από χώρες BRICS, εάν δημιουργήσουν νέο νόμισμα ή εγκαταλείψουν το δολάριο. Μετά από αυτό, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ τόνισε ότι η χώρα «ποτέ δεν υπήρξε υποστηρικτής της αποδολαριοποίησης». Σύμφωνα με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών και σέρπα των BRICS, Sergey Ryabkov, η ένωση είναι έτοιμη να εξηγήσει στον Τραμπ ότι δεν πρόκειται για την εγκατάλειψη του δολαρίου, αλλά για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τις λανθασμένες πολιτικές της Ουάσιγκτον.

Ο όμιλος BRICS ιδρύθηκε το 2006 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, με τη Νότια Αφρική να προσχωρεί το 2011. Την 1η Ιανουαρίου 2024, η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αιθιοπία εντάχθηκαν στον σύνδεσμο. Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης λάβει πρόσκληση να ενταχθεί στους BRICS, αλλά σύμφωνα με τις αρχές της, το Ριάντ εξακολουθεί να σταθμίζει την πρόταση. Το 2024, η προεδρία των BRICS ήταν η Ρωσία. Το βασικό γεγονός κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ήταν η Σύνοδος Κορυφής του Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου, όπου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια κατηγορία χωρών εταίρων BRICS. Οι πρώτες χώρες που έγιναν εταίροι ήταν η Λευκορωσία, η Βολιβία, το Καζακστάν, η Κούβα, η Μαλαισία, η Νιγηρία, η Ταϊλάνδη, η Ουγκάντα ​​και το Ουζμπεκιστάν. Η Ινδονησία ονομαζόταν επίσης αρχικά ως εταίρος των BRICS, αλλά στις 6 Ιανουαρίου, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι η ασιατική χώρα είχε λάβει καθεστώς πλήρους μέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

EURONEWS


* Το πιο πρόσφατο δελτίο ειδήσεων | 25 Μαρτίου - Μεσημβρινό δελτίο

Ε.ΠΑ.Μ. / "Όλοι δουλεύουν για τον Μητσοτάκη"

* Όλοι δουλεύουν για τον Μητσοτάκη - Δημήτρης Καζάκης & Ηρακλής Παπαδόπουλος.

ATTICA TV / O Λ. Κουσούλης μιλά στη Μ. Δούση


* BLACK BOX / Ο Λευτέρης Κουσούλης μιλά στη Μάγκυ Δούση για την πολιτική, την κοινωνία & την επικοινωνία

MILITAIRE news


* Κώστας Λαπαβίτσας: «Η Ελλάδα σε κατάσταση ιστορικής αδυναμίας»! - Mία ανάλυση αφύπνισης

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ / Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ


ΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ - Συμμετέχουν: Νίκος Κανέλλος, Πρέσβης - Βασίλης Κυρατζόπουλος, Τουρκολόγος - Αλέξης Λεκάκης, Ιρανολόγος - Δημήτρης Καραϊτίδης, Πρέσβης ε.τ.-
© all rights reserved
customized with από: antikry.gr