Μητσοτάκης και Ζελένσκι αναμένεται να συζητήσουν τόσο για την στήριξη με όπλα και μαχητικά στην Ουκρανία, όσο και για τον κάθετο διάδρομο με τον αγωγό προμήθειας αμερικανικού LNG.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, και στη συνέχεια με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, και οι συναντήσεις του θα ολοκληρωθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Για λόγους ασφαλείας, οι ώρες των συναντήσεων δεν έχουν ανακοινωθεί.
Η Ουκρανία θα εισάγει φυσικό αέριο από την Ελλάδα για να καλύψει τις χειμερινές της ανάγκες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, δεσμευόμενος να διαθέσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αντισταθμίσει τις απώλειες που υπέστη από τις ρωσικές επιθέσεις στην εγχώρια παραγωγή, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια παραμένει το κεντρικό θέμα συζήτησης σε αυτές τις συναντήσεις, ο κάθετος διάδρομος, δηλαδή η μεταφορά φυσικού αερίου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Ουκρανία μέσω χωρών όπως η Ρουμανία και η Μολδαβία, αποτελεί ένα έργο στρατηγικής σημασίας. Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Ζάππειο και με τη μεταφορά αμερικανικού LNG μέσω του συγκεκριμένου αγωγού.
Παράλληλα, ο Βολαντίμιρ Ζελένσκι δεν παραλείπει σε κάθε συνάντηση να θέτει το ζήτημα της ενίσχυσης της ουκρανικής άμυνας, ωστόσο, όπως έχει επανειλημμένα επαναλάβει η κυβέρνηση, δεν είναι εφικτό για την Ελλάδα να παρέχει αμυντικά συστήματα που είναι απαραίτητα για τη δική της άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου