Η απόφαση της ΠΓ εκφράζει την αταλάντευτη στήριξη και συμμετοχή της στο εγχείρημα της συμμαχίας «ΜέΡΑ25 Ενωτική Αριστερά», που ήδη έχει συσταθεί και λειτουργεί σε πνεύμα απόλυτα συντροφικό...
Η δική μας μάχη στοχεύει στην εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή με μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα παλέψει για την ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ όσων μας πήραν με τους μνημονιακούς και «μεταμνημονιακούς» νόμους, προτάσσοντας τα δικαιώματα των πολλών και την αναστροφή της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας.»
Πέρα από την υπάρχουσα συμμαχία, η ΠΓ του ΜέΡΑ25 απευθύνει ευρύ κάλεσμα διαλόγου σε όσους και όσες συμφωνούν πως η πολιτική των μνημονίων ήταν καταστροφική για τη χώρα και τους ανθρώπους της, όσους και όσες ταυτίζονται με το σχέδιο και το ήθος της συμμαχίας μας και ταυτόχρονα δεσμεύονται και συστρατεύονται στο αίτημα της ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗΣ πόρων, υποδομών και κυριαρχίας, αίτημα για το οποίο τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα σημεία και διεκδικήσεις από κοινού με τους συμμάχους μας.
Η συζήτηση αυτή δεν αφορά το ΜέΡΑ25 και τους συμμάχους του. Η δική μας μάχη στοχεύει στην εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή με μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα παλέψει για την ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ όσων μας πήραν με τους μνημονιακούς και «μεταμνημονιακούς» νόμους, προτάσσοντας τα δικαιώματα των πολλών και την αναστροφή της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας.
Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25:
«Η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 σε συνεδρίασή της την Πέμπτη 25 Ιουνίου, εξέφρασε την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή της στις ενωτικές προσπάθειες που καταβάλλονται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Προσπάθειες στις οποίες εξάλλου το ΜέΡΑ25 πρωταγωνιστεί τα τρία τελευταία χρόνια, προσηλωμένο σε ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου και συναντίληψης, με αντικείμενο όχι το ποιος θα αντικαταστήσει τον Μητσοτάκη αλλά το πώς θα αλλάξει η πολιτική που ρημάζει τη χώρα μετά την εφαρμογή των μνημονίων.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΠΓ εκφράζει την αταλάντευτη στήριξη και συμμετοχή της στο εγχείρημα της συμμαχίας «ΜέΡΑ25 Ενωτική Αριστερά», που ήδη έχει συσταθεί και λειτουργεί σε πνεύμα απόλυτα συντροφικό. Με τους/τις συμμάχους μας πορευόμαστε ενωμένοι, καταρτίζοντας κοινή εκλογική στρατηγική και διαδικασίες συγκρότησης στην πορεία προς τις εκλογές.
Πέρα από την υπάρχουσα συμμαχία, η ΠΓ του ΜέΡΑ25 απευθύνει ευρύ κάλεσμα διαλόγου σε όσους και όσες συμφωνούν πως η πολιτική των μνημονίων ήταν καταστροφική για τη χώρα και τους ανθρώπους της, όσους και όσες ταυτίζονται με το σχέδιο και το ήθος της συμμαχίας μας και ταυτόχρονα δεσμεύονται και συστρατεύονται στο αίτημα της ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗΣ πόρων, υποδομών και κυριαρχίας, αίτημα για το οποίο τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα σημεία και διεκδικήσεις από κοινού με τους συμμάχους μας.
Σημειώνουμε ότι στον δημόσιο διάλογο που εξελίσσεται αυτή την περίοδο, αναδείχθηκε ήδη η αδυναμία συγκεκριμένων δυνάμεων να αποδεχτούν τα πολιτικά όρια που θέτουμε (καταγγελία μνημονίων, αίτημα απόλυτης αντιστροφής της υπάρχουσας κατάστασης κτλ), κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον κόσμο της Αριστεράς και της εργασίας. Αντίθετα, παρατηρούμε να εξελίσσεται μια ιδιότυπη «μεταγραφική περίοδος» στελεχών, όχι με βάση πολιτικές θέσεις και αρχές αλλά με μόνο στόχο τις καλύτερες πιθανότητες κατάληψης θέσεων και αξιωμάτων.
Η συζήτηση αυτή δεν αφορά το ΜέΡΑ25 και τους συμμάχους του. Η δική μας μάχη στοχεύει στην εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή με μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα παλέψει για την ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ όσων μας πήραν με τους μνημονιακούς και «μεταμνημονιακούς» νόμους, προτάσσοντας τα δικαιώματα των πολλών και την αναστροφή της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας.»
πηγή: mera25.gr
