1315 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1152 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 732 ΕΛΛΑΔΑ 660 Ε.Ε. 653 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 459 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 93 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 75 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 15 ΕΥΖΩΙΑ 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

ΛΑ.Ε: Οι επιδεικτικές φιέστες των Παυλόπουλου – Τσίπρα προκαλούν το κοινό αίσθημα

42 Χρόνια από την πτώση της Χούντας η χώρα και η Δημοκρατία χρειάζονται να απαλλαγούν από την Τρόϊκα, τα Μνημίνια, το μνημονιακό κατεστημένο, την φυλακή του ΕΥΡΩ και του Νεοφιλελευθερισμού της Ε.Ε.... 

 

Οι ανούσιες και επιδεικτικές επικοινωνιακές φιέστες τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, στο Προεδρικό Μέγαρο όσο και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει το προαύλιο της Βουλής ως χώρο κυβερνητικής κομματικής προπαγάνδας, προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα, σε μια ώρα που ο λαός τιμά τα 42 χρόνια την πτώση της αμερικανονατοϊκής χούντας, με τη δημοκρατία και το λαό να πνίγονται από την τρόικα, τη λιτότητα, το μνημονιακό κατεστημένο και το ξεπούλημα της χώρας.

Η φωτογραφία του κειμένου, με όλους τους συνένοχους μνημονιακούς πολιτικούς αρχηγούς γελαστούς και ευτυχισμένους σε μια ειδυλλιακά συναινετική ατμόσφαιρα, είναι πολύ χαρακτηριστική της υποκρισίας του κατεστημένου αλλά και της χονδροπετσιάς και αναισθησίας με την οποία αντιμετωπίζουν τη ληστεία της χώρας και τη φτωχοποίηση του λαού, για τα οποία είναι συνυπεύθυνοι.

Ο Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βρίσκει πάντα τρόπους να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Αγνοώντας τις μνημονιακές περιστάσεις και την υποκρισία του θεάματος παρευρέθη πανευτυχής στην προεδρική δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ποιας Δημοκρατίας αυτός ίσως ξέρει. Τις ευχαριστίες μας.

Τη δημοκρατία δεν μπορεί να την τιμούν όλοι όσοι και όσες στηρίζουν τη μνημονιακή ληστεία της χώρας, έχουν μετατρέψει από κοινού την Ελλάδα σε μνημονιακό και τροϊκανό προτεκτοράτο και έχουν ακυρώσει, σχεδόν, κάθε ίχνος δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, ενώ επανειλημμένως έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τις δεσμεύσεις τους και τη λαϊκή εντολή.
Η κυβερνητική και κομματική φιέστα του Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα στον προαύλιο χώρο της Βουλής προκαλεί διπλά τον ελληνικό λαό, αφού είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που έχει κατακουρελιάσει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, ενώ πολλά απ' όσα προτείνει για τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, αντί να ενισχύουν τη δημοκρατία, αλλάζουν το χαρακτήρα του πολιτεύματος και ουσιαστικά το μετατρέπουν σε μονοπρόσωπη Προεδρική εξουσία.

Σήμερα, όσο ποτέ, η χώρα και η δημοκρατία που λεηλατούνται και πνίγονται, χρειάζονται μια ανάσα που δεν μπορεί να είναι άλλη από την απαλλαγή τους από τη θηλιά της τρόικας, την ''μπότα'' των μνημονίων, την υποτέλεια και τη σκληρή ταξική πολιτική του μνημονιακού κατεστημένου και την φυλακή της ευρωζώνης, μαζί με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ.
iskra.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΑΕ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.