Μαζική Απεργιακή Κινητοποίηση για Αυξήσεις μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Απεγιακές κινητοποιήσεις 17 Απρίλη,

     Στις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, συνταξιούχοι, αλλά και φοιτητές. Ξεχωριστές εκδηλώσεις πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και η ΓΣΕΕ τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη...


Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, μετέχοντας και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τα αιτήματα των εργαζομένων συνδέονται άμεσα με την ακρίβεια και την έκρηξη του πληθωρισμού, που εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο έχει πλήξει τα εισοδήματά τους, μειώνοντάς τα ουσιαστικά, παρά τις πενιχρές αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, συνταξιούχοι, αλλά και φοιτητές. Ξεχωριστές εκδηλώσεις πραγματοποιήσαν το ΠΑΜΕ και η ΓΣΕΕ τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, με ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις και πορείες. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πολύ μαζική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με χιλιάδες απεργούς να διαδηλώνουν για συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια.Η συγκέντρωση έγινε στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή απεργών από δεκάδες κλάδους δουλειάς.

Μαζί τους διαδήλωσαν αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.

Η απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί σημαντικό σταθμό κλιμάκωσης μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς που ήδη έχουν αποφασίσει τα σωματεία να γιορτάσουν τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη.

Παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Μαραθώνια Πορεία την Κυριακή 21 Απρίλη, αλλά και στον εργατικό - λαϊκό αγώνα δρόμου, που είναι αφιερωμένος στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του '44, την Κυριακή 28 Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου