16ωρο, σύνταξη στα 74… και δουλειά μετά τη σύνταξη!

1η Μάη, Εργατική Πρωτομαγιά,
  • Η δική μας Πρωτομαγιά… μας περιμένει ακόμα!

  • Η Πρωτομαγιά δεν είναι δική τους, είναι δική μας, των εργαζόμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων

  • Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κόσμου – ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία – ότι ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Σε αντίθεση με την ολιγαρχία, τα αφεντικά, τους εκμεταλλευτές και τα κοράκια τους, που βρίσκονται απέναντί μας, στην αντίπαλη όχθη.

Αυτός ο πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζεται με σημαντικό σταθμό την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ  1886. Εκεί στο Σικάγο οι εργάτες  με τους αγώνες, τις θυσίες τους και το σύνθημα «ΟΧΤΩ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΧΤΩ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΤΩ ΩΡΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ» κέρδισαν για πρώτη φορά!

Ο αγώνας αυτός – αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε – συνεχίζεται μέχρι να πάψει αυτή η αντίφαση της ιστορίας, μέχρι να καταργήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και βέβαια, για το πόσο αναγκαίο είναι αυτό φαίνεται κι απ’ το σύνθημα… Γιατί ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 138 ΧΡΟΝΙΑ δεν έχουμε μόνο οκτώ ώρες δουλειάς, ούτε οχτώ ανάπαυσης, ούτε οχτώ ώρες να τις κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Στην Ελλάδα σήμερα διαφημίζεται σαν μεγάλη κατάκτηση:

  • Οι συνταξιούχοι να δουλεύουν μέχρι να πάρουν σύνταξη στα 74, σχεδόν μέχρι να αποδημήσουν
  • Οι νέοι να ξενιτεύονται
  • Οι υπόλοιποι εδώ να δουλεύουν όλο το 24ωρο και να αναπαύονται στην διάρκεια κάποιων διαλειμμάτων, που μπορούν να ξεκλέψουν απ’ το αφεντικό
  • Το μοντέλο που έρχεται είναι δίωρος ύπνος σε καμπίνα στο δρόμο {όρα Ιαπωνία}

Όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι συνθηματολογία, επαιτειολογία ή κούφια λόγια.

Είναι η σημερινή τραγική πραγματικότητα και πρέπει να αφυπνιστούμε…

Οι εργάτες τότε κέρδισαν, γιατί πάλεψαν για τον εαυτό τους κι όχι για την επικράτηση οποιουδήποτε κόμματος, όπως έγινε στη συνέχεια. Όπως γίνεται μέχρι σήμερα με το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Η ταξική μας συνείδηση εκφυλίστηκε τελείως κι αντί να αγωνιζόμαστε για τα δικά μας, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, αγωνιζόμαστε για τα συμφέρονται των κομμάτων που θέλουν να κυβερνάνε ή να πάρουν την εξουσία για μας χωρίς εμάς…

Όσο όμως κι αν συσκοτίζουν το νόημα της Πρωτομαγιάς, που την έκαναν αναρχοσυνδικαλιστές εργαζόμενοι και επισφραγίστηκε με την εκτέλεση των Αλμπερτ Πάρσονς, Τζρτζ Ενγκελ, Ογκαστ Σπάις και Αντολφ Φίσερ, η εργατική τάξη και η νεολαία πάντα θα βρίσκει δρόμους για την τελική ανατροπή.

Αυτό μας δείχνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Μπέρκλευ και των άλλων Πανεπιστημίων στην Αμερική με κύριο σύνθημα να σταματήσει ο πόλεμος και η γενοκτονία στη Γάζα…

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Να θυμόμαστε ότι:

ΤΙΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ  ΔΕΝ  ΤΙΣ  ΕΧΟΥΜΕ  ΖΗΣΕΙ  ΑΚΟΜΑ!!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου