Κυρ. Μητσοτάκης από την 81η ΔΕΘ: «Μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις» (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΘ, ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, Κυβέρνηση,

Κυβέρνηση: «Ο κ. Μητσοτάκης μας θύμισε ποιος είναι και τι υποστηρίζει» 


Για «ιστορική ευθύνη που έχει να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση», μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 81ης ΔΕΘ.



Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Α. Τσίπρας το συντομότερο, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε μια κοινωνία απογοητευμένη, που εξαπατήθηκε», ανέφερε, τονίζοντας ότι προτίθεται να υπογράψει με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα μια «Συμφωνία αλήθειας». Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικές υποσχέσεις δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν, τόνισε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, λέγοντας ότι «Συνεχίζει αμετανόητος και προσβλητικός. Εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις του. Επιμένει να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση. Όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, δεν ξεγελά κανέναν. Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ».

«Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα για να ξανακερδίσουμε το αύριο» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τους πολίτες και τους πολιτικούς να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.

Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: ‘Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας. «Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα», συμπλήρωσε και υπογράμμισε:

«Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα λίγα. Με συνέπεια για την ανάταση της χώρας», πρόσθεσε.

Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε.

«Αυτός ο καταστροφικός κύκλος οικονομικής μιζέριας, πολιτικής αδράνειας και χαμηλών προσδοκιών που καθηλώνει τη χώρα στη στασιμότητα πρέπει επιτέλους να σπάσει. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση», ανέφερε, περιγράφοντας ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα:
  • Αυτής που απελευθερώνει και είναι δίπλα, όχι απέναντι, στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά στους νέους.
  • Αυτής που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα.
  • Αυτής που βάζει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των θεσμών μας στην πρώτη θέση της πολιτικής.
  • Αυτής που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι «ξεχασμένοι Έλληνες». Οι απομονωμένοι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συμπολίτες μας. Που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, που υποφέρουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια.
Στη συνέχεια ο Kυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας και αντίστοιχης μείωσης της κρατικής δαπάνης, προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, καθώς και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.

Στο επίκεντρο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας βρίσκεται μία κρίσιμη παραδοχή: Μόνο η κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές. Και μόνο ένα ισχυρό αλλά και αποτελεσματικό κράτος, απαλλαγμένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής, μπορεί να διευκολύνει την όσον το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή αυτού του πλούτου.

Ταυτόχρονα όμως το σχέδιο μας καθιστά σαφές ότι το να είσαι Έλληνας πολίτης συνεπάγεται δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Και αυτό αφορά ιδιαίτερα στις παραγωγικές τάξεις, την επιχειρηματική κοινότητα, η οποία πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και επιτυχιών.

Τέλος το σχέδιο μας επαναφέρει στην πράξη την ανάγκη να επιστρέψει η κοινωνία και η οικονομία στις δημιουργικές αξίες της ζωής, που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες.
  • Στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια.
  • Στη σκληρή δουλειά, τη δημιουργική φιλοδοξία.
  • Στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στην αλληλεγγύη και συνοχή.
  • Στην ανάδειξη και στήριξη της αριστείας, την επιβράβευση της επιχειρηματικής ανάληψης κινδύνων και της καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Παρουσιάζοντας το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε: Εάν υπάρχει σήμερα μια απολύτως επείγουσα προτεραιότητα στην ελληνική οικονομία είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Η μείωση της ανεργίας θα έλθει μέσα από νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις. Από ιδιωτικές επενδύσεις κι όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς κι όχι για το κόμμα και τους κολλητούς.

Η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δις την επόμενη πενταετία για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας. Πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ, ανέφερε απευθυνόμενους στους παραγωγικούς φορείς, ζητώντας να βοηθήσουν την χώρα με επενδύσεις, τώρα που το έχει ανάγκη. «Δεν είναι η ώρα της αποχώρησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι κυβέρνηση των καλύτερων, των ικανών, που να πιστεύουν στην κοινή αποστολή και να εργάζονται συλλογικά για το πετύχουν. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τον πυρήνα ενός συνολικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, δεσμέυθηκε για συγκεκριμένο πλαίσιο συνεννόησης με τους πιστωτές:
  • Εμείς θα προωθήσουμε γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μεταρρυθμίσεις και πέρα από το πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί.
  • Εκείνοι θα συμβάλλουν με χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους.
Δύο είναι τα πεδία που απαιτείται μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές μας:

Πρώτον, ο περιορισμός των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και μετά από το 3.5% στο 2%, ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που με τη σειρά του θα στηρίξει την ανάπτυξη.

Και δεύτερον, μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές, σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των δαπανών και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Αντίθετα, η μείωση των φόρων, όταν και όπου εφαρμόστηκε, απέδωσε είπε και θύμισε το 2014, όταν χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα η κυβέρνηση μείωσε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το ΦΠΑ στην εστίαση, κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 30% την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και κατά 5% τις ασφαλιστικές εισφορές. 


Σήμερα δεσμεύομαι απέναντι σας ότι με την δική μας κυβέρνηση:
  • Μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).Θα ωφεληθεί όλη η κοινωνία και περισσότερο από όλους τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.
  • Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
  • Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.
  • Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.
Με προϋπόθεση την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ, βούλησή μου είναι, μέσα στη θητεία μας, να προχωρήσουμε στις εξής αλλαγές:
  • Μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
  • Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.
  • Παράλληλα όμως εφαρμόζουμε και μια στρατηγική καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου, εξασφαλίζοντας βελτίωση της αποδοτικότητας και οικονομίες κλίμακας στη λειτουργία του Κράτους.
Συνολικά η περιστολή των δαπανών φτάνει το 1,5 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο και τα 2 δις ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε επίσης για μείωση στο μισό το ειδικό τέλος της ΕΡΤ. Το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου και κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει τα 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους. Είπε ότι θα προχωρήσουν και παρεμβάσεις σχετικά με τις προσαυξήσεις για χρέη στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, σε γενναία φορολογικά κίνητρα σε όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται με ίδια κεφάλαια και στη δημιουργία νομικού πλαισίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων, και για χωροταξικό σχεδιασμό για να μην αμφισβητούνται εκτάσεις.

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μέχρι χθες απέναντι σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, είτε πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις είτε τα καταψήφιζε στη Βουλή και τόνισε: Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη εάν δεν δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που η κρίση έπληξε σκληρά.

Η κρίση έπληξε την οικογένεια με εξαρτώμενα μέλη, επισήμανε και είπε πως πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, «είναι για μένα στοίχημα», είπε και εξήγγειλε ανάμεσα σε άλλα, κουπόνι 180 ευρώ τον μήνα σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να βάλουν το παιδί του σε παιδικό σταθμό.

Επίσης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. «Θα δίνουμε στους δικαιούχους ρευστό και όχι κουπόνια για να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις προτεραιότητες τους».

Αναφερόμενος στην Παιδεία, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η δημόσια παιδεία είναι ο πιο σημαντικός ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Αυτή πρέπει να δίνει τη δυνατότητα σε ένα φτωχό παιδί, να διακριθεί στη ζωή του. Το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι φυτώρια αριστείας και ευκαιριών και όχι εργαλεία κοινωνικού ισοπεδωτισμού. Δεσμεύομαι ότι όλες οι προσπάθειες ακύρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας από μια ιδεοληπτική κυβέρνηση θα αντιστραφούν. Η παιδεία θα σταματήσει να είναι αντικείμενο ξεπερασμένων αριστερών πειραματισμών. Το μέλλον των παιδιών μας είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να το αφήσουμε στα χέρια τους.

Όσον αφορά στην ασφάλεια και την διαφύλαξη της τάξης, τόνισε: «Δεν πρόκειται να ανεχτώ φαινόμενα, όπου μερικοί μπαχαλάκηδες διέλυσαν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τέλος στην ανοχή σε όσους μετατρέπουν σε άβατο ολόκληρες γειτονιές, σε όσους κάνουν καταλήψεις, τα δικαιώματα των πολλών δεν θα συνθλίβονται από τους λίγους. Η νέα Ελλάδα θα ξαναγίνει κανονική χώρα στην οποία όλοι σέβονται τον νόμο, και τα δικαιώματα των πολλών δεν θα συνθλίβονται από τις ορέξεις των λίγων».

Πρώτη φορά τίθεται ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αδειοδότητης των καναλιών είπε ότι «οι τηλεοπτικές άδειες έχουν μόνο ένα σκοπό την κατάργηση της πολυφωνίας και της δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής, ελεγχόμενη από την κυβέρνηση». Προσέθεσε ότι η λειτουργία της Βουλής είναι στα όρια της συνταγματικότητας.

Επιστροφή στην κανονικότητα, είμαστε ανάχωμα στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Δεν θα ανεχτούμε άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση της αστικής δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η Βουλή των Ελλήνων θα κρίνει τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης». «Λειτουργούμε μέσα το κτίριο της Βουλής και όχι στο περιστύλιο της».

«Δεν έχω αυταπάτες για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η «επιστροφή στην κανονικότητα» θα είναι μια επίπονη διαδικασία. Και αυτό γιατί, εκτός από τη τραυματισμένη οικονομία, η σημερινή κυβέρνηση έχει εξασθενήσει συστηματικά τους αρμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε:
  • Δεν θα ανεχτούμε αλλά παιχνίδια με τους θεσμούς.
  • Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια σκοτεινή αυταρχική χώρα.
  • Δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση των αξιών της αστικής μας δημοκρατίας.
«Χόρτασε ο λαός με απάτες και με αυταπάτες. Η κοινωνία απαιτεί ρεαλισμό και αλήθειες, επιβάλλει την θαρραλέα αναμέτρηση με την αληθινή πραγματικότητα. Απαιτεί τερματισμό της καθήλωσης στις φαντασιώσεις των επιτήδειων, των αδαών και των ανεύθυνων», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Η πατρίδα μας, το έθνος μας, εδώ και αιώνες προχωρά ανάμεσα σε καταστροφές και θριάμβους. Όσες φορές η πολιτική μας ζωή παρασύρθηκε από το νοσηρό δημαγωγικό λαϊκισμό, η πατρίδα μας βίωσε τραγωδίες».

Κάλεσε τους Έλληνες σε εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας, με την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των δυνάμεων της δημιουργίας, του μέτρου, της αληθινής προόδου, της μεσαίας τάξης. «Μας ενώνει η πίστη στον Κοινοβουλευτισμό και τους θεσμούς, στη Δημοκρατία», δήλωσε.

«Σήμερα από εδώ, τη Θεσσαλονίκη, οριοθετούμε και συνομολογούμε τον κοινό μας στόχο. Τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη, γεννιέται ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός που οδηγεί σε μια περήφανη, ενωμένη και δυνατή Ελλάδα. Την Ελλάδα που δουλεύει ξανά. Την Ελλάδα που μας αξίζει. Σας καλώ και σας παρακαλώ από αυτήν την προσπάθεια να μη λείψει καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας. Είμαστε πολλοί περισσότεροι από ό,τι νομίζετε και είμαστε ενωμένοι για την Ελλάδα μας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Κυβέρνηση: «Ο κ. Μητσοτάκης μας θύμισε ποιος είναι και τι υποστηρίζει» 


«Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε σήμερα σε όλους τους Έλληνες ποιος είναι και τι υποστηρίζει. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μητσοτάκη που με τη σημερινή του εμφάνιση θύμισε σε όλους τους Έλληνες ποιος πραγματικά είναι και τι υποστηρίζει» τονίζει το Μαξίμου σχολιάζοντας την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ.

"Θύμισε ότι οι απόψεις του είναι πιο ακραία νεοφιλελεύθερες από αυτές των δανειστών με τους οποίους άλλωστε ως κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων της καταστροφής, υπέγραφε λευκά χαρτιά βυθίζοντας την χώρα στην φτώχεια. Τότε που είχε δεσμευτεί για 15000 απολύσεις στο δημόσιο και για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές" επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

"Ο υπερασπιστής της επιχειρηματικότητας τύπου Siemens δε βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να πει για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και τη 2η αξιολόγηση. Αντιθέτως εξήγγειλε περικοπές ύψους 3.5 δισ στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, υποσχόμενος να συνεχίσει την πολιτική που από το 2010 κατέστρεψε την χώρα και την οικονομία.Ας πάρει απόφαση ότι με παρουσίες σαν τη σημερινή θα πηγαίνει μετά τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για πολλά χρόνια ακόμα. Εκτός κι αν στη Νέα Δημοκρατία αποφασίσουν να στέλνουν άλλον" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου