Μπουτάρης: "Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη"

Ο Θεοδωράκης είναι αποφασισμένος να μιλήσει στην Αριστοτέλους, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον απειλεί ότι θα του "κόψει" κλήση για κατάληψη της πλατείας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την ομιλία του στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ακόμη και χωρίς την άδεια του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

"Στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου το δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την δική του πλευρά μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega ξεκαθάρισε ότι θα του κόψει κλήση ενα καταλάβει την πλατεία. Υποστήριξε πως και συγκεντρώσεις που έγιναν προσφάτως στην Πλατεία Αριστοτέλους από οπαδούς του Ηρακλή, αλλά και από το Εργατικό Κέντρο, ήταν παράνομες αφού δεν δόθηκε ποτέ άδεια από τις δημοτικές αρχές.

Επίσης, επιτέθηκε ευθέως στον κ. Θεοδωράκη λέγοντας: "Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη, δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσει την πλατεία".