Μαρτίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ πριν από λίγο έκτακτη 3ωρη συνάντηση μεταξύ του Κώστα Γιαννίκου και εκπροσώπων των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε καλό κλίμα και δόθηκαν από πλευράς του κ. Γιαννίκου διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το Πάσχα θα εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Από την Ιρλανδία μέχρι το νοτιότερο τμήμα της Πορτογαλίας και τους δρόμους της Αθήνας, οι ψηφοφόροι της «περιφέρειας» της Ευρώπης, όπως διαχωριστικά την αποκαλούν οι οικονομολόγοι, αρχίζουν να διαπιστώνουν την πραγματική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τα χρόνια λιτότητας που τους περιμένουν με περικοπές μισθών, ανεργία και ετοιμόρροπη δημόσια διοίκηση που δεν μπορεί να τους βγάλει από την κρίση.

γράφει ο Γιάννης ΕΛΑΦΡΟΣ
«Οι εταιρείες που έχουν μισθώσει ολυμπιακά ή άλλα δημόσια ακίνητα συνήθως δεν καταβάλλουν ενοίκιο, αλλά αποζημιώνονται κιόλας από το Δημόσιο»
ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ στον τρόπο που διαχειρίστηκαν συγκεκριμένα «φιλέτα» του Δημοσίου οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά την περίοδο 1999-2010 μάς οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η «αξιοποίηση» της...

ΜΟΝΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ μπορεί να νιώσει κανείς από τις δηλώσεις Δρούτσα στο Καστελόριζο. Αρκεί να τις εννοεί.
Σημαντικές ήταν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από το Καστελόριζο στην εκδήλωση δενδροφύτευσης. Οι δηλώσεις θα παρατεθούν στη συνέχεια, ωστόσο, όσα είχαμε αναφέρει προηγουμένως θα παραμένουν εν ισχύ, μέχρις ότου η Ελλάδα αποδείξει ότι εννοεί όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και δεν ωθήθηκε να τις διατυπώσει συναισθανόμενος την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, από τα... καφενεία, μέχρι τα πανεπιστήμια...

KΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για την διαχείριση της κρίσης στις 12 Μαρτίου όταν συνέβη η πειρατεία στο ιταλικό σκάφος "Explora" από την τουρκική κορβέτα "Badirma" ανακύπτουν πλέον, μετά την και το σημερινό δεύτερο κατά σειρά "στριπ-τιζ" που έκανε στο υπουργείο Εξωτερικών και τον Δ. Δρούτσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε έναν υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θεώρησε επικοινωνιακά σκόπιμο να πάει στο Καστελόριζο για ... δενδροφύτευση θεωρώντας ότι έτσι στέλνει μήνυμα στην Τουρκία. "Ελαφρές" κινήσεις σε "βαριές καταστάσεις", γενικώς...

«Επιστρέφει η ελληνική κρίση», υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του ο Γκερντ Χέλερ στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt: «Η Αθήνα πρέπει να διορθώσει προς τα πάνω το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα φορολογικά έσοδα. Έτσι αμφισβητείται πια εάν η Ελλάδα καταφέρει να εκπληρώσει φέτος τους στόχους του μνημονίου. Σε αυτό το πλαίσιο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε χθες εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.»

ΤΟ ΟΝΟΜΑ της βραχονησίδας δεν είναι τυχαίο. Επίσημα ονομάζεται Ζουράφα, όμως για τους ντόπιους είναι η Λαδοξέρα, λόγω μιας ουσίας που …μυρίζει πετρέλαιο.
Επίσης δεν είναι τυχαία και η θέση της. Έξι μίλια βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Καθορίζει τα όρια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως την ΑΟΖ!

ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ διερεύνηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει οι πρώην υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησαν τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει τη σχετική διαδικασία.

Παντελής Οικονόμου
 βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ζήτησε από την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Οικονόμου, προκαλώντας αίσθηση με την προτροπή του.
Ο κ. Οικονόμου σε ομιλία του στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής τάχθηκε κατά της επικαιροποίησης και της αναθεώρησης του μνημονίου, ανέφερε πως η μόνη λύση για την κυβέρνηση είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να διεκδικήσει να μπει στον μηχανισμό στήριξης το 2012 και όχι το 2013.

ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για τα δεδομένα του ελληνικού Τύπου ενέργεια φίμωσης προχώρησε εις βάρος της εφημερίδας «ΤΟ ΘΕΜΑ» και της συντακτικής – διευθυντικής της ομάδας πριν από λίγη ώρα ο γνωστός για τη φορολογική και ασφαλιστική του ασυνέπεια σε καιρό οικονομικής κρίσης επιχειρηματίας της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ τα εσωκομματικά πυρά εναντίον του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αυτή τη φορά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικρίνουν την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να παρασχεθούν εγγυήσεις στις τράπεζες για άλλα 30 δισ. ευρώ.

ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ και απαισιόδοξες προβλέψεις διατύπωσε το βράδυ της Δευτέρας 28-03-2011 στην εκπομπή “Νέοι Φάκελοι” στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός και πρόσφατα παραιτηθείς γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών  Αλέκος Παπαδόπουλος. Εκτίμησε ότι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του 13% του ΑΕΠ υπογραμμίζοντας πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις. 

"Η καθεστωτική παράγκα θέλει μόνο πειθήνιους διαχειριστές. Κι ως τώρα βρίσκει αρκετούς πρόθυμους μέσα στο πολιτικό προσωπικό. Αυτούς που αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια συντεχνία που έχει δικά της συμφέροντα, συχνά αντίθετα από αυτά του έθνους και της πατρίδας, αντίθετα από τα συμφέροντα των πολλών και αδύναμων. Θα θέλανε λοιπόν πολύ κι ο Αντώνης Σαμαράς να είναι άλλος ένας φοβικός υποτακτικός του προθαλάμου τους. Περιορισμένης ευθύνης.

γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος*
Η «Στρατηγική βάθους» του Νταβούτογλου βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και οι ελιγμοί της Τουρκίας στις Μεσανατολικές κρίσεις είναι αποκαλυπτικοί για την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να καταστεί ηγεμονικός άξονας. Την «επιτήδεια ουδετερότητα», η Άγκυρα καταφέρνει να την καθιστά «επιδέξια ουδετερότητα» με απώτερο σκοπό ένα ακραία ιδιοτελή νέο-Οθωμανικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

«ΟΧΙ» στα σενάρια συγκυβέρνησης και τις «θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ξεκαθάρισε:

Ο γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι μεταξύ των θεμάτων που έμειναν ανοιχτά στις Βρυξέλλες είναι και οι όροι δανεισμού για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
Το πακέτο διάσωσης των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης είναι έτοιμο. Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, αντιπαραθέσεις και συμβιβασμούς, οι Ευρωπαίοι έφτιαξαν το πλαίσιο κανόνων για τη σταθερότητα του κοινού τους νομίσματος.


ΣΕ ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s.
Κατά δυο βαθμίδες χαμηλότεραη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας
Συγκεκριμένα, αναθεώρησε τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες χαμηλότερα, σε «BB-», από «ΒΒ+».

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΙΑΝΟΥΜΕ «πάτο» ο ΠΑΣΟΚκικός κυβερνητικός θίασος επί σκηνής κάνει το μαύρο-άσπρο, οι μαριονέτες της μαύρης διεθνούς του χρήματος και τα παπαγαλάκια τους σε όλους τους τόνους «παραμυθιάζουν» τον ελληνικό λαό για δήθεν κυβερνητικές μάχες και επιτυχίες, για επενδύσεις και αναπτυξιακούς ρυθμούς , για αυξήσεις των εξαγωγών, για πρόοδο και σύντομη έξοδο από την κρίση!

του Νίκου ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων, που εξασφάλισε και δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα η Real news, αποκαλύπτει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε το βρόμικο αυτό «σύστημα» Ελλήνων και Γερμανών μεσαζόντων, για να... ενθυλακώσει μίζες περίπου 300 εκατ. ευρώ!

Μιχάλης Ιγνατίου
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ των Τούρκων στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε κατόπιν άδειας-εντολής στο ανώτατο επίπεδο. Την υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πριν την εκτέλεσή της ενημερώθηκε, ως είθισται, ο πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ. Οι πληροφορίες προέρχονται από σοβαρό συνάδελφο με έδρα την Αγκυρα, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστος και ο οποίος στο παρελθόν έδωσε σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούσαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

Hans-Werner Sinn
Ο Γερμανός οικονομολόγος Hans-Werner Sinn σε συνέντευξη του στο REUTERS (link) περιέγραψε τους κινδύνους που ενέχει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τόσο για την ίδια όσο και για την Ευρωζώνη.
“Νομίζω ότι ο ευσεβής πόθος ολόκληρου του πολιτικού κόσμου είναι να ανακτήσει η Ελλάδα σταθερότητα μέσω όμως μιας δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

> «Οι Έλληνες έχουν κατανοήσει για τα καλά την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων» λέει στους… έξω ο υπουργός Οικονομικών –
> Μέσα όμως πέφτουν «γιούχα» και… γιαούρτια....

Την ώρα που οι πολίτες αγανακτούν και ξεσπούν επί δικαίων και αδίκων… Που… κερνάνε «ιπτάμενα» γιαούρτια τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο…

Μιχάλης Καρχιμάκης
Γραμματέας ΠΑΣΟΚ
> Με δύο συντάξεις για τα... γεράματά του από το κράτος!


Σάλο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ο Γραμματέας του Κινήματος και βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, διατηρεί και θέση στο δημόσιο τομέα, προφανώς για να αποκτήσει εκτός από την βουλευτική (την οποία έχει ήδη κατοχυρώσει αφού έχει συντάξιμα χρόνια) και δεύτερη σύνταξη και αυτή από το Δημόσιο καθώς είναι απίθανο ηλικιακά (είναι ήδη 54 χρόνων) να επιστρέψει στη θέση αυτή ως υπάλληλος.


του Μάκη Κουρή
> Η ύφεση είναι το μέγα πρόβλημα και αν δεν ανακοπεί θα τελειώσουμε...
> Τι πρέπει να γίνει

Κάθε άλλο παρά γλιτώσαμε με την επιμήκυνση της πληρωμής των 110 δισ. και τη μείωση κατά μία περίπου μονάδα του επιτοκίου. Ήταν κάτι που από μόνοι τους, με πρώτο το ΔΝΤ, θα έδιναν, γιατί ήξεραν ότι οι όροι, που με παιδική αφέλεια δεχθήκαμε, δεν βγάζουν πουθενά.

Έδωσαν Γη και ύδωρ στη νέα Ιερά Συμμαχία
Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο κατά της Λιβύης, που κήρυξε η νέα Ιερά Συμμαχία (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία) και οι σύμμαχοί τους, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τους δεσμούς εξάρτησης και συμπόρευσης του αστισμού της Ελλάδας με τους κάθε φορά ισχυρούς της Γης.

ΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ο ακαδημαϊκός Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης επανέρχεται στην κριτική για τις πολιτικές και τους διπλωματικούς χειρισμούς του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα, κυρίως ως προς τα ελλητουρκικά θέματα και θέτει εκ νέου θέμα απομάκρυνσής του. Το άρθρο του Β. Μαρκεζίνη έχει ως εξής:

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ δεν εμφανίζονται πάντοτε πάνοπλοι – όπως οι Κονκισταδόρες στη Λ. Αμερική ή οι Οθωμανοί έξω από την Πόλη. Σήμερα, «στο μυαλό είναι ο στόχος», όπως έλεγε κι ένα ποίημα, κι έτσι η άλωση ενός λαού πραγματοποιείται πρώτα στο επίπεδο της ταυτότητας και του πολιτισμού. Σήμερα, λοιπόν, που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, οι εθνομηδενιστές του ΣΚΑΪ στοχεύουν απευθείας στο μεγάλο θεμέλιο της ελευθερίας του λαού μας, τη μεγάλη νεοελληνική αναγέννηση και την Επανάσταση του 1821.

Πρωτοσέλιδο της εφημ. ΠΡΙΝ
NΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ύψους 30 δισ. ευρώ χαρίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου στους τραπεζίτες, αυξάνοντας στα 108 δισ. τα χρήματα που έχουν πάρει την τελευταία τετραετία, αρχής γενομένης από το πακέτο των 28 δισ. που είχε εγκρίνει ο Γ. Αλογοσκούφης. Το γεγονός ότι οι ταμειακές ενισχύσεις είναι ίσες σχεδόν με τα χρήματα που μας δάνεισε η τρόικα, δείχνει ανάγλυφα ποιοί είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι της προσφυγής στο μηχανισμό ΔΝΤ - ΕΕ και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης ...

Δρομολογούνται αποφάσεις, που στόχο έχουν να ρίξουν σε εξευτελιστικά επίπεδα την τιμή της εργατικής δύναμης για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
Στην προώθηση μιας «συνολικής λύσης», που θα ισοπεδώσει και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων της Ευρώπης, συμφώνησαν οι 27 κυβερνήσεις της ΕΕ στο όνομα «κοινής απάντησης» στην «κρίση δημοσίου χρέους».

ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ και στα δύο κρίσιμα μεγάλα ζητήματα παρουσιάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο στην πολεμική επιχείρηση στη Λιβύη όσο και, κυρίως, στην αντιμετώπιση της κρίσης χρεών των χωρών - μελών. Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζητάει δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν για το νέο Σύμφωνο για το Ευρώ οι λαοί.

«Υιοθετήσαμε ένα πλήρες πακέτο οικονομικών μέτρων»... Με τη φράση αυτή χαιρέτισε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ο πρόεδρος των 27, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, το «κλείσιμο» από τους Ευρωπαίους ηγέτες του «πακέτου» μέτρων που αποτελούν τη συνολική απάντηση της ευρωζώνης στην κρίση δημοσίου χρέους των μελών της.

Ένας συγκινημένος απερχόμενος πρωθυπουργός, ο Πορτογάλος, Ζοζέ Σόκρατες δήλωνε χθες σε όλους τους τόνους ότι "Η χώρα μου δεν θα γίνει ούτε Ελλάδα, ούτε Ιρλανδία. Μπορεί να σωθεί μόνη της".
"Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται ένα σχέδιο διάσωσης και θα διατηρήσω αυτήν τη θέση, για να υπερασπιστώ τη χώρα μου" δήλωσε ο Σόκρατες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

ΤΕΛΙΚΑ η Λιβύη αποδεικνύεται μεγάλο "φιλέτο" και ο Μ.Καντάφι από την υπερβολική σιγουριά του δεν είχε αντιληφθεί ότι τα "φιλέτα" συγκεντρώνουν "λύκους": Αποθέματα χρυσού που υπερβαίνουν σε αξία τα 6 δισ. δολάρια δήλωσε η Λιβύη, που κατατάσσεται έτσι στην 25η θέση του παγκόσμιου καταλόγου αποθεμάτων του πολύτιμου μετάλλου.

του Δημήτρη Καζάκη*
Η απόφαση για άμεση εμπλο­κή της Ελλάδας στη στρα­τιωτική επέμβαση στη Λι­βύη, πρώτη φορά μετά την Κορέα, φανερώνει ακόμη μια φορά πόσο επικίνδυνη και πόσο αδίστα­κτη είναι η σημερινή κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είπε στη Βουλή ότι η Ελλάδα παρέχει μόνο «επικουρική υποστήριξη και δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λι­βύη», παρ’ ότι ολόκληρος ο διεθνής Τύπος στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερ­μανία βοά ...

Το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα δεν έχει ακόμη θωρακιστεί επαρκώς για να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις κρίσεις, διαπιστώνει ανεπίσημη έκθεση του ΔΝΤ, παραπέμποντας στην αύξηση της συστημικής σημασίας των τραπεζών.

του Δημήτρη Μπεκιάρη
«Είμαστε στα πρόθυρα μιας ιστορικής ενοποίησης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και βασικός εκφραστής του νεο – οθωμανικού πολιτικού προγράμματος Αχμέτ Νταβούτογλου από το βήμα συμποσίου στο οποίο συμμετείχε και πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Βήμα, δεν μπορούν να κάνουν πλέον τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας και κυρίως αυτά του κυβερνώντος κόμματος, μετά τη «νέα μόδα» των άμεσων και πολλές φορές έντονων αποδοκιμασιών εις βάρος τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ – «βόμβα» του Ειρηνοδικείου του Μονάχου αποκαλύπτει ότι μέρος των 138 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν στις εταιρείες των επιχειρηματιών κκ. Αλ. Αβατάγγελου και Μ. Ματαντού δόθηκαν ως μίζες σε ελληνικά υπουργεία, αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας για την παραγγελία των υποβρυχίων.

«Είναι ή φαίνεσθαι: Έχει χρεοκοπήσει ήδη η Ελλάδα;», είναι ο τίτλος ανάλυσης της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, στην οποία υπογραμμίζεται ότι υποτιμώνται τα μέτρα λιτότητας, αλλά και οι εκθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.
«Τα ΜΜΕ μεταφέρουν

Πορτογαλικό κοινοβούλιο
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ της Πορτογαλίας βρίσκεται το μέλλον του Ευρώ. Το θετικό σενάριο για το ενιαίο νόμισμα είναι μια προσφυγή για εξωτερική οικονομική βοήθεια καθώς θα ακολουθήσει την ελληνική πεπατημένη που διασφαλίζει την λειτουργία του ευρώ.

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν τελικά στην σύνοδο κορυφής σε ένα περιεκτικό πακέτο για την προστασία του ευρώ από ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις.
Οι «27» κατέληξαν σε ένα τελικό σχέδιο για τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης, στην προς το αυστηρότερο διαμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας (Σύμφωνο για το Ευρώ), που προώθησε με επιμονή το Βερολίνο.

Το ιταλικό σκάφος Explora
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στο θέμα του ιταλικού σκάφους «Explora» (φωτό) και της πειρατείας μέσα στην ελληνική υφαλακρηπίδα από την τουρκική κορβέτα "Badirma" - που επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τον χαρακτηρισμό που έδωσε το defencenet.gr για «Ίμια νο2» - είχαμε τις τελευταίες ώρες: Η εταιρεία του ιταλικού σκάφους για να πλεύσει και να ολοκληρώσει την αποστολή της εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ επικρατεί στο αμερικανικό Κογκρέσο για την απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης. Του επιρρίπτουν πως δεν ρώτησε, ούτε ενημέρωσε προηγουμένως το Κογκρέσο.
 Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντένις Κούτσινιτς είναι οργισμένος με τον πολιτικό του φίλο αλλά και πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ αποσύρει τις ναυτικές της δυνάμεις στη Μεσόγειο από τη νατοϊκή διοίκηση. Μετά το «όχι» του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, το Βερολίνο αποσύρει τα πολεμικά του πλοία από τις νατοϊκές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, η Γερμανία επανέθεσε υπό εθνική διοίκηση δύο φρεγάτες και

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μυστική διπλωματία ως τακτική πίσω από τις πόρτες των κλειστών διαπραγματεύσεων, όπως συνέβη και στην περίπτωση της πρόσφατης επίσκεψης Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν.

του Σταύρου Χριστακόπουλου
ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποφάσισε να δεσμεύσει την Ελλάδα με τον δανεισμό της τρόικας, ακολούθησε – και συνεχίζει να ακολουθεί – μια τακτική με πολύ σοβαρά προβλήματα δημοκρατικής τάξης, νομιμότητας και συνταγματικότητας: ακόμη δεν έχει φέρει στη Βουλή προς κύρωση τις δανειακές συμβάσεις με το ΔΝΤ και τα κράτη της Ευρωζώνης.

του Γιώργου Δελαστίκ
ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ προξένησε η πρωτοφανής εδώ και μισόν αιώνα επιθετικότητα που επέδειξε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά της Λιβύης, βάζοντας τα γαλλικά βομβαρδιστικά να αρχίσουν πρώτα τις αεροπορικές επιδρομές κατά της χώρας αυτής. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν κατέρρευσε η γαλλική αποικιακή αυτοκρατορία, με κορυφαία στιγμή την αιματηρότατη ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας, το 1962,  ουδέποτε το Παρίσι είχε

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ η πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων της Δυτικής Ελλάδας (Άκτιο, Άραξος, Ανδραβίδα) και της Κρήτης, καθώς και των βάσεων αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PMU1 στην Κρήτη, όπου τα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της αντιαεροπορικής Μοίρας, τουλάχιστον, δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει παρά το γεγονός ότι συντηρείται εξαιρετικά φτωχά λόγω της μη υπογραφής σύμβασης υποστήριξης με την Ρωσία.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.