April 2011

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ «εμφύλιος» στον χώρο της αριστεράς έχει ξεκινήσει με αφορμή τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, με την ηγεσία του ΚΚΕ να βάζει μια κόκκινη γραμμή, θεωρώντας ότι μόνη λύση είναι η αφαίρεση της ιδιοκτησίας από τους καπιταλιστές.

ΥΠΑΡΧΕΙ ο θρύλος του καλού και σοφού ηγεμόνα, που μοναδική του έγνοια ήταν να κάνει τους υπηκόους του ευτυχισμένους.

Ο χαλίφης της Βαγδάτης (στις Χίλιες και μία Νύχτες) φορούσε ταπεινά ρούχα και κατέβαινε στην αγορά, για να ακούσει τι λένε γι' αυτόν οι απλοί άνθρωποι του λαού. Ακουγε τα παράπονά τους, έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια πώς ζουν. Δηλαδή δεν είχε εμπιστοσύνη στους συμβούλους του και ήθελε να καταλάβει την πραγματικότητα όπως ήταν. Το ίδιο έκανε και ο Ερρίκος ο 5ος του Σέξπιρ.

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ *
Η γλώσσα των αριθμών είναι απλή και σαφής. Γι' αυτό τις περισσότερες φορές σπάει κόκαλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σπάει όλες τις προβλέψεις κυβέρνησης και τρόικας, ΔΝΤ και Ε.Ε. για το έλλειμμα που παρουσίασε ο προϋπολογισμός το 2010.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης τόνισε ότι το Κυπριακό πρέπει να επανατοποθετηθεί στα διεθνή, περιφερειακά και εθνικά βήματα ως θέμα εισβολής, εθνοκάθαρσης, κατοχής, εποικισμού, καταπάτησης της ανεξαρτησίας μιας χώρας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται σήμερα στα ρεκόρ των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ενώ σχολιάζονται οι επιπτώσεις ενδεχομένης καθυστέρησης της αναδιάρθρωσης.

«Σε ανοδική πορεία οι αποδόσεις ομολόγων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια», «Σε ύψη-ρεκόρ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων» με αυτούς και άλλους πανομοιότυπους τίτλους

της Άννας Παναγιωταρέα
ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θεωρεί ως το πιο σημαντικό θέμα της ημέρας έναν «επικείμενο» ανασχηματισμό, προκειμένου να τον… διαψεύσει, είναι απόδειξη ότι έχει χάσει το μέτρο των πραγμάτων. Γιατί μόνον ένας άνθρωπος που δεν θα είχε καμία σχέση με την πολιτική θα πίστευε ότι παραμονή της εφόδου της ηγεσίας της Τρόικας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα αναδομούσε το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα.

ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ σχολιαστής έγραψε για την Ελλάδα ότι αν υπήρχε βραβείο για τον πιο αργόσυρτο... αργό θάνατο θα το είχε κερδίσει. Και προέτρεψε τους Ευρωπαίους να αφήσουν την Ελλάδα να πεθάνει, για να τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο. Όμως, η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει ούτε «κούρεμα» πιστωτών, ούτε ακόμη και μια απλή επιμήκυνση χρονικής διάρκειας του χρέους, όσο υπάρχει στα θεμέλια του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος το εύφλεκτο υλικό των CDS.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ έχει τιναχτεί το Μάαστριχτ στις προβλέψεις του για το ανώτατο επιτρεπτό όριο του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη τόσο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ όσο και στα 17 κράτη που συναπαρτίζουν την Ευρωζώνη. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από τα αναλυτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε προχθές η Γιούροστατ, η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11:00 το πρωί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς ενώ μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

ΤΟ ΘΕΜΑ του διαδόχου του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, συζητείται ήδη στους διαδρόμους, καθώς δεν του απομένουν παρά τρεις μήνες στη γενικη διεύθυνση του διεθνούς οργανισμού, εάν θέλει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ από την ψυχιατρική προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι για να δοθεί λύση στο ψυχόδραμα μετά την νέα διόρθωση προς τα πάνω ελλείμματος και χρέους Αναδιάρθρωση, εδώ και τώρα, υπογραμμίζουν.
ΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ θεραπευτική μέθοδο του λεγόμενου «κατακλυσμιαίου σοκ» προτείνουν γερμανοί οικονομολόγοι ως τρόπου διεξόδου από το «ελληνικό πρόβλημα».

«Μπαράζ» σκοτεινών υποθέσεων, με κοινό παρονομαστή τη –με συνοπτικές διαδικασίες- παραχώρηση «φιλέτων» της ελληνικής οικονομίας σε συγκεκριμένα ισραηλινά ιδιωτικά συμφέροντα αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb. Υποθέσεις, με τουλάχιστον «περίεργες» και στα όρια της νομιμότητας μεθόδους, που θα προκαλέσουν σάλο.

ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ πολιτικές δυνάμεις της τελευταίας 20ετίας δεν είδαν ή απέκρυψαν από το λαό τη διαβρωτική για τον αδύναμο παραγωγικό ιστό λειτουργία των κανόνων της ΟΝΕ τού ισχυρού μεν -αλλά υπερτιμημένου για τους Έλληνες- ευρώ. Κυρίως ότι, σε περιόδους κρίσης, αντί να εμφανίσει την ευεργετική ευελιξία ενός πλήρους νομίσματος, οδηγεί ραγδαία στη χρηματοπιστωτική ασφυξία και περαιτέρω αποπαραγωγικοποίηση της χώρας.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος
ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της οικονομίας και της διεύρυνσης των περικοπών στο δημόσιο τομέα πραγματοποιεί, με ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, και η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

- Με δίλημμα θα επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο ο Πρωθυπουργός
- Αμέσως μετά θα διαπραγματευτεί επιμήκυνση του Μνημονίου ως το 2017 και νέο δάνειο
- Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και το ΔΝΤ
- Τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση

Στο 1 δισ. 339 εκατ. κατοίκους ανήλθε το 2010 ο πληθυσμός της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η αύξηση του πληθυσμού "αγγίζει" το 5,9% σε σύγκριση με την απογραφή του 2000, οπότε ο πληθυσμός της χώρας έφτανε στο 1 δισ. 265 εκατ. κατοίκους.

Το Εξώφυλλο της Γεοωγραφίας
της "Μεγάλης" Αλβανίας...
Μίσος, φανατισμό αλλά και εξόχως πλαστογραφημένη Ιστορία, που καμία απολύτως σχέση, δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων!

Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από την Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος, στο οποίο «αιμοσταγείς» (!) Ελληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες, που «πλειοψηφούσαν» (!) στα χώματα αυτά»!.

Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα, ο πόλεμος που ξέσπασε με τη ΓΕΝΟΠ για τη ΔΕΗ, οι τελικές ρυθμίσεις για τις αποδείξεις και ο καλπασμός των spreads είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


-Καταργείται το πρόστιμο διατήρησης, μειώνεται το ανέγερσης.
Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ των περίπου 1,2 εκατομμυρίου αυθαιρέτων είναι αποφασισμένη, καθώς αυτό που προέχει είναι να «πέσει χρήμα στα δημόσια ταμεία». Η κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της εδώ κι ένα χρόνο, οπότε και κλείστηκε η συμφωνία με την τρόικα στο πλαίσιο του Μνημονίου, βάσει του οποίου φέτος θα εισπραχθούν έσοδα 800 εκατ. ευρώ από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΥΣ ο πέλεκυς σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, πλέον της πάταξης της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, προκειμένου να ρίξουν το έλλειμμα κατά 7,36 δισ. ευρώ ή στο 7,4% του ΑΕΠ φέτος.
Οι 6 τομείς-στόχοι του οικονομικού επιτελείου κατά το τρέχον έτος αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% ή 16.833 εκατ. ευρώ (με ΑΕΠ 228.408 εκατ. ευρώ).

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ, εξέλιξη που φέρνει πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εφοδος σε νοσοκομεία, Ταμεία, αυτοδιοίκηση, ΔΕΚΟ, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή
"Με έλειμμα 10,5% η κυβέρνηση εφορμά για να πάρει 11,2 δισ."

Ρόμπερτ Σκιντέλσκι
Το "σορτάρισμα" με το ελληνικό χρέος, το σχέδιο δανεισμού και η μείωση του ελλείμματος περιγράφονται σε άρθρο του κύριου μελετητή του μεγάλου οικονομολόγου Κέινς και σημαντικού επιστήμονα Ρόμπερτ Σκιντέλσκι.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των στοιχείων της Eurostat για την ανοδική αναθέωρηση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ κόντρα ξέσπασε για την οικονομία μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Πορτογαλία είναι βυθισμένη στο χρέος της. Και τα μηνύματα που εξέπεμψε τις μέρες του Πάσχα η Αθήνα μέσω ποικίλων δημοσιευμάτων έκαναν λόγο για σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε ήπια αναδιάρθρωση.

Η Πορτογαλία είναι βυθισμένη στο χρέος της περισσότερα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Από 8,6% που είχε αρχικά ανακοινωθεί, έγινε διόρθωση προς τα πάνω, στο 9,1 %.

H ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ του Alter φέρνει στα χέρια της κυβέρνησης ένα ανέλπιστο δώρο: τη συχνότητα του καναλιού.
Καθώς το κανάλι βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανυπαρξία:
1) Μετά την οπισθοχώρηση των τραπεζών.
2) Μετά την ουσιαστική απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία επενδύσεων Argo.
3) Μετά την αδυναμία των βασικών μετόχων του να στηρίξουν οικονομικά το κανάλι,

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ πήρε η τηλεθέαση στο Διαδίκτυο του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία» που αναφέρεται στην κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Δημιούργημα δύο νέων σε ηλικία δημοσιογράφων, του Αρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη, και χρηματοδοτημένο εξ ολοκλήρου με προσφορές σωματείων και εκατοντάδων μεμονωμένων ατόμων, το ντοκιμαντέρ αυτό συνάντησε απίστευτης έκτασης αποδοχή: μέσα σε μόλις δέκα μέρες από την έναρξη της προβολής του, πάνω από μισό εκατομμύριο (!) άνθρωποι έσπευσαν να το δουν στο Διαδίκτυο, όπου μέχρι στιγμής είναι και ο μοναδικός τρόπος που μπορεί κανείς να το δει.

Το spread των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα (Τρίτη 26/4), μετά την ανακοίνωση του ελλείμματος του 2010, αλλά και ενώ συνεχίζεται η φημολογία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το spread των 10ετών τίτλων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών αυξήθηκε σήμερα στις 1.205 μονάδες βάσης (12,05 ποσοστιαίες μονάδες) από τις 1.183 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της αγοράς τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μαρία Ρεπούση
Το ΑΝΤΙΚΡΥ αναδημοσιεύει πλήρες και ασχολίαστο το άρθρο της κας Ρεπούση, από το περιοδικό ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, τα σχόλια δικά σας... 

Άλλη μια φορά, την Παρασκευή, 25η Μαρτίου, τα σχολεία μας γιόρτασαν την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821. Η αίθουσα εκδηλώσεων στολίστηκε με τη γαλανόλευκη και τις γνωστές από τα παιδικά μας χρόνια αφίσες, η σκηνή ετοιμάστηκε για τις απαγγελίες των παιδιών και τα θεατρικά δρώμενα

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ουδείς δικαιούται να απαιτήσει από τον Σπύρο Βούγια να συμφωνήσει με τον Κώστα Σημίτη επειδή ο τελευταίος κάποτε τον έκανε υφυπουργό. Όλοι, όμως, οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι το ύφος είναι ο άνθρωπος και ότι ο τρόπος με τον οποίον έκφρασε την διαφωνία του τον χαρακτηρίζει. Φοβάμαι, μάλιστα, ότι θα τον καταδιώκει από εδώ και εμπρός.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάραξε τα εσωκομματικά νερά με τις απόψεις του για το ελληνικό χρέος. Ορισμένοι υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι ενστερνίζονται γενικότερα τις απόψεις του, του καταλογίζουν προσωπικά κίνητρα και παλαιές πικρίες. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σημίτης πλησίασε ένα παραδοσιακά δύσπιστο απέναντι στον ίδιο εσωκομματικό ακροατήριο, το οποίο ανησυχεί για την πορεία της χώρας και αναζητεί απαντήσεις.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ψαλίδι σε επιδοτήσεις στεγαστικών, κοινωνικό τουρισμό, επιδόματα.
Σε «κούρεμα» των κοινωνικών παροχών για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα θα προχωρήσει η κυβέρνηση με την εφαρμογή σειράς μέτρων που «κρύβονται» πίσω από τους αριθμούς του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Ίσως ναι», λέμε για τον ατελή ή λάθος χάρτη με τον οποίο η ευρωζώνη διαχειρίζεται την κρίση χρέους της Ελλάδας και των άλλων περιφερειακών χωρών. Επί δέκα χρόνια στέλναμε μια νότα κινδύνου κόντρα στη μέθη και την ευφορία του φθηνού χρήματος, αλλά τώρα, αντίθετα, προέχει να αντιμετωπίσουμε την κουλτούρα του φόβου και την ψυχολογία της ερήμου.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσε το πρόσφατο πολυτελές ταξίδι του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το προεδρικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον σε καιρό κρίσης, το οποίο έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις. Την ίδια ώρα που ο Ελληνας υπουργός αναχωρούσε με το κυβερνητικό lear jet από την Ουάσινγκτον μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, ο πανίσχυρος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ

- Η Κυβέρνηση αλλά και η χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο !
- Μετά το ΠΑΣΧΑ Σαρωτικός Ανασχηματισμός είτε εκλογές, με η χωρίς νυναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
- Στη συμπαρατετεγμένη αριστερά η λύση !

Στη δυσκολότερη, ίσως περίοδο ,όχι μόνο οικονομικά και κοινωνικά αλλά και πολιτικά, από τον πόλεμο και τον εμφύλιο φαίνεται ότι εισέρχεται μετά το Πάσχα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ εάν υπήρξε πρόθεση ή ήταν «τυχαίο» το γεγονός ότι η κυκλοφορία του πρώτου “αισθησιακού» (αλλού θα to έλεγαν…πορνό) DVD της κ Τζούλιας είχε συμπέσει χρονικά με τις πρώτες «οδυνηρές» παρεμβάσεις της τρόικα στην ελληνική οικονομία που μείωσαν δραματικά τις συντάξεις και μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων!

Για «άγρια αντιλαϊκά μέτρα» και για «πλήρη απουσία πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» μιλά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού…Στην ανακοίνωσή του το Σύριζα αναφέρει λεπτομερώς τα εξής:

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ των οικονομολόγων του Reuters η οποία διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα κατέδειξε ότι 46 από 55 οικονομολόγους εκτιμούν πως ότι η Ελλάδα "θα πρέπει" να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, υποστηρίζει η πλειοψηφία των οικονομολόγων στους οποίους υπέβαλε σχετικό ερωτηματολόγιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters--παρά τις διαψεύσεις από την Αθήνα και τις εκκλήσεις να μην το πράξει εκ μέρους όσων ασκούν πολιτική στην ευρωζώνη.

του Δημήτρη Αλευρομάγειρου
Σήμερα 44 χρόνια μετά, ο τίτλος αυτού του μηνύματος τα λέει όλα.
Ξεκάθαρα πλέον σήμερα μπορούμε να πούμε ότι:

1. Η Κοινοβουλευτική [βασιλευομένη τότε] Δημοκρατία μας παρέπαιε ήδη σοβαρά από τον Ιούλιο του 1965.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ η πήγη απ΄όπου απεστάλη το επίμαχο e-mail που διέσπειρε την φήμη περί επικείεμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Εντοπίστηκε στο Λονδίνο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Του Κώστα Ροδινού
Κυβερνητικό χάος, ατέλειωτη φημολογία και σενάρια διαφυγής
ΒΟΗΟΥΣΗΣ και της -προηγηθείσας- απεργίας των ΜΜΕ, η κυβερνητική προπαγάνδα έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία! Αναδιάρθρωση, ανασχηματισμός, αντικατάσταση του Παπακωνσταντίνου, πρόωρες εκλογές. Όλα αυτά συζητούνται τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα έντονα. Σενάρια επί σεναρίων και υποθέσεις επί υποθέσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επαφή και πλήρη συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών ή επεμβάσεων της Τουρκίας, στο χώρο της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την περαίωση περίπου 1,2 εκατ. αυθαιρέτων έρχεται μετά το Πάσχα, με το υπουργείο Οικονομικών να τονίζει ότι «τα πρόστιμα δεν θα πρέπει να είναι εξοντωτικά».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει στα δημόσια ταμεία έσοδα μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γιώργος Αυτιάς με άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί, θέτει έξι σημαντικά ερωτήματα, που οι απαντήσεις τους είναι οι αλήθειες που κρύβει η κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  γλωσσικών μειονοτήτων προχωρά έμμεσα η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Με ποιο ακριβώς σκεπτικό, ο κ Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θράκη μας ότι οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, θα γίνονται στην τουρκική γλώσσα;».

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ στις αυστραλιανές αρχές να επιτραπεί η μαζική μετανάστευση από την Ελλάδα στην Αυστραλία απευθύνει η ηγεσία της ομογένειας στην αυτραλιανή κυβέρνηση λόγω της επικείμενης πτώχευσης της χώρας! Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν πρόκειται να έχει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία.

ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ δημοσίευμά της, η Wall Street Journal χαρακτηρίζει από διασκεδαστική έως επικίνδυνη τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών και επισήμων που αρνούνται ότι υπάρχει ζήτημα και ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, τη στιγμή που οι αγορές τιμολογούν πλέον τα ελληνικά ομόλογα ενσωματώνοντας τον κίνδυνο της χρεοκοπίας ως σημαντική πιθανότητα.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - τόσο νομική, όσο και μηντιακή - φαίνεται ότι περνά ο ΗΣΑΠ και οι εργολάβοι του, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με το αρχαιολογικό εύρημα του βωμού των 12 Θεών που έχει βρεθεί στο μοναστηράκι. Ενώ πολλοί θεώρησαν ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μία τελική "νίκη" αυτών που αγωνίζονταν ενάντια στην κατάχωση του βωμού, με την απόφαση του δικαστηρίου, που πάγωνε τα έργα, φαίνεται ότι από σήμερα ξεκινά η αντεπίθεση του ΗΣΑΠ.

«Η «Σπίθα» τι είναι τελικά; Ένα νέο ΕΑΜ ή μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση;»

Περίεργα ή αναμενόμενα αυτά που συμβαίνουν στην κεντρική Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη; Και λέω κεντρική γιατί έχω διαβλέψει ότι πολλά πρόσωπα σε τοπικές «σπίθες» ή και ολόκληρες (π. χ. Κεφαλλονιάς) φαίνεται να ήταν σε άλλες συχνότητες… και μάλιστα θετικές. Θα δείξει σίγουρα η ίδια η ζωή.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.