Σαμαράς: «Όχι» σε νέα μέτρα λιτότητας με «όπλο» το πλεόνασμα

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου τονίζοντας ότι το χρηματοδοτικό κενό των 2,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2015- 2016 θα καλυφθεί χωρίς επιπλέον μέτρα λιτότητας.

«Όλη αυτή η συζήτηση για την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης πρέπει να βρίσκεται στη γραμμή της περσινής συμφωνίας. Όχι γιατί η Ελλάδα απέτυχε αλλά επειδή η Ελλάδα αυτή τη φορά πέτυχε και απαιτούμε τη βοήθεια των συμμάχων μας».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Η Ελλάδα υπήρξε πολύ γενναία όσον αφορά τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής. Αλλά όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ας είμαστε ειλικρινείς, ξεκίνησαν κάποιες φορές αργά. Πιστεύω ότι συμφωνήσαμε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επίσης στην επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης
Και ενώ η Ευρώπη καλλιεργεί ένα πιο αισιόδοξο κλίμα για την Ελλάδα, η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας εξακολουθεί να είναι οξυμένη.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας από το δημόσιο τομέα.