Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη ζευγάρι τζιχαντιστών που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ριάντ.

Σαουδική Αραβία, Τρομοκρατία,
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν δύο ξένους υπηκόους τζιχαντιστές τρομοκράτες σε επιδρομή που πραγματοποίησαν σε παράνομο εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών σε κατοικία στο Ριάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.


Συγκεκριμένα συνελλήφθησαν ο Σύρος Γιάσερ Μοχάμεντ Αλ Μπαράζι, ο οποίος, σύμφωνα με το υπουργείο, ετοιμαζόταν να εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις και η Φιλιππινέζα σύντροφός του Gιοι Aban Μπαλί Νανγκ η οποία κατηγορείται για είναι συνεργός του.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το πού ανήκαν οι ύποπτοι, ανέφερε όμως ότι αποτελούσαν μέρος μιας «παρεκκλίνουσας οργάνωσης», όπως αναφέρονται οι τζιχαντιστές στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Δύο ζώνες εκρηκτικών και εξαρτήματα κατασκευής βομβών βρέθηκαν κατά την έφοδο της αστυνομίας στην περιοχή Αλ Φαϊχάα του Ριάντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Saudi Gazzete επιδρομή της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε και σε μια άλλη τοποθεσία που θεωρήθηκε ότι ήταν το σημείο αφετηρίας βομβιστών αυτοκτονίας στην περιοχή Αλ Τζαζίραχ, αλλά δεν βρέθηκε τίποτε.

Στις 15 Σεπτεμβρίου οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο Σαουδάραβες τζιχαντιστές και κατέσχεσαν όπλα και μία ζώνη εκρηκτικών σε επιδρομή στο σπίτι τους στην πρωτεύουσα.

Η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει φέτος μια αύξηση του σουνιτικού ριζοσπαστισμού που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχει συλλάβει εκατοντάδες φερόμενους ως υποστηρικτές του.