Ο Γ. Βαρουφάκης προανήγγειλε «πανευρωπαϊκό» κόμμα - Συμμετέχουν Ζ. Κωνσταντοπούλου και Αλ. Μητρόπουλος;

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελίξεις με τον ίδιο πρωταγωνιστή, προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιχειρώντας να μπει ξανά στην επικαιρότητα.

Ετσι, το δικό του κόμμα ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο πρώην υπουργός Οικονομιοκών, όπως ο ίδιοςαποκάλυψε την Τετάρτη μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «l'Espresso».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο με νέο κόμμα και μάλιστα, πανευρωπαϊκό, ενώ χαρακτήρισε το κίνημα που ετοιμάζει «μοναδικό» και «ριζοσπαστικό», σημειώνοντας ότι θα έχει στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Θέλω να αποδείξω ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση», υπογράμμισε.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Βαρουφάκη θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.


Στη συνέντευξη του, σύνφωνα με το usay.gr, μιλά επίσης και για το Podemos και χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα στις εκλογές της Ισπανία. Ωστόσο, επεσήμανε πως τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, είχαν, μεταξύ άλλων, σκοπό να αποτρέψουν την νίκη του Podemos στην Ισπανία. Για τον κεντροαριστερό Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Στη φωτιά της μάχης φαίνεται το πραγματικό θάρρος, όχι εκ των υστέρων», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Αλ. Μητρόπουλος και Ζ. Κωνσταντοπούλου στο νέο κόμμα;

"Μετά τις γιορτές επιβάλλεται να ληφθούν πρωτοβουλίες" είπε στον Real FM 97,8 ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. Μιλώντας στον 'Ακη Παυλόπουλο και τον Μάνο Νιφλή παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στο ερώτημα αν η συνεργασία τους πρόκειται να έχει τη μορφή κόμματος απάντησε χαρακτηριστικά: "Επιβάλλεται".  

Το «Σχέδιο Β για την Ευρώπη»

   

Προ τριών περίπου μηνών, 10 Σεπτέβρη 2015, δόθηκε στη δημοσιότητ ενα μανιφέστο από τους Γιάνη  Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου, από κοινού με τον ευρωβουλευτή Ζαν-Λικ Μελανσόν, συνιδρυτή του γαλλικού Αριστερού Κόμματος, τον Ιταλό βουλευτή και πρώην υπουργό Οικονομικών Στέφανο Φασίνα, καθώς και με τον Γερμανό βουλευτή και επίσης πρώην υπουργό Οικονομικών Όσκαρ Λαφοντέν, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία πανευρωπαϊκής πολιτικής κίνησης «για ένα Σχέδιο Β στην Ευρώπη».

Αυτός είναι και ο τίτλος του ντιμπέιτ όπου συμμετέχουν οι 4 εκ των 5 συντακτών του κειμένου, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ της εφημερίδας «L'Humanité», του «Fête de l'Humanité» το απόγευμα της 12ης Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.