Μάνφρεντ Βέμπερ: «Να ελέγξει η Ελλάδα τα σύνορά της»

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ - DLF
Για την ανάγκη αυστηρότερου ελέγχου των ελληνοτουρκικών συνόρων από την πλευρά της Ελλάδας μίλησε σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF) ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. 

O επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου των Χριστιανοκοινωνιστών, αναφέρθηκε στο θέμα του ανώτατου ορίου προσφύγων στο οποίο επιμένει το κόμμα του και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρατίδιο της Βαυαρίας: «Πρέπει να δείτε ότι η Βαυαρία είναι από τα κρατίδια που πλήττονται περισσότερο. Εγώ προέρχομαι από την Κάτω Βαυαρία. Από την περιοχή γύρω από το Πάσαου. Εκεί καταφθάνουν οι πρόσφυγες και εμείς φτάνουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας. Αυτή είναι η αντίληψη που επικρατεί εκεί και γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να συζητάμε το πώς θα χειριστούμε το προσφυγικό ζήτημα».

M. Βέμπερ: «Δεν μπορούμε να καλωσορίζουμε τον κάθε πρόσφυγα»

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε εκτενέστατα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πολλές φορές ότι η χώρα δεν πράττει τα δέοντα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη σήμερα να συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος με την πραγματοποίηση ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, κάτι που δε συμβαίνει τώρα. Σήμερα η Κομισιόν θα εξετάσει μια έκθεση για τις ελλείψεις στην Ελλάδα, οι οποίες δυστυχώς είναι σημαντικές. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και επιμένω: δεν μπορεί να είναι λύση να λέμε ότι ανοίγουμε απλά τα ευρωπαϊκά σύνορα και να καλωσορίζουμε τον κάθε πρόσφυγα. Πρέπει να βρούμε μια μέση λύση μεταξύ ανθρωπιάς και μιας Ευρώπης που θέτει συγκεκριμένες ποσοστώσεις και σύνορα».

Όταν η συζήτηση έρχεται στις θαλάσσιες διασώσεις στο Αιγαίο, ο κ. Βέμπερ κάνει λόγο για ευρωπαίους διασώστες γενικότερα: «Η θαλάσσια διάσωση δεν τίθεται προς συζήτηση και είμαστε περήφανοι ως Ευρωπαίοι που αυτή τη χρονιά σώσαμε στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο δεκάδες χιλιάδες ζωές μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων. Και το γερμανικό λιμενικό βρίσκεται τώρα σε επιχείρηση στη Μεσόγειο για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Όμως όταν φτάνουν οι άνθρωποι στη Λέσβο θα πρέπει να καταγράφονται. Αυτό για μήνες δεν συνέβαινε. Εκατοντάδες χιλιάδες πέρασαν στην Ευρώπη χωρίς να καταγραφούν».
Αλεξάνδρα Κοσμά/DLF

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου