ΓΑΛΛΙΑ: Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις – Στα δύο η χώρα από κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων (vid)

Οδηγοί φορτηγών προχώρησαν σε αποκλεισμούς αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για το νέο εργασιακό νόμο, σύμφωνα με το Euronews... 
 

Νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων σαρώνει την Γαλλία.

Οδηγοί φορτηγών προχώρησαν σε αποκλεισμούς αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για το νέο εργασιακό νόμο.

Υποστηρίζουν ότι το εισόδημά τους θα μειωθεί δραματικά, καθώς οι εργοδότες τους αποκτούν το δικαίωμα να μειώσουν τις αποζημιώσεις για τις υπερωρίες.

«Εργάζομαι 25 χρόνια και αν ο νόμος περάσει θα χάσω από 150 έως 200 ευρώ το μήνα από το εισόδημά μου. Είναι 1000 με 1500 ευρώ το χρόνο», υποστηρίζει ένας διαδηλωτής.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ωστόσο, παραμένει αμετακίνητος. Υποστηρίζει ότι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση της ανεργίας.

«Ο νόμος θα περάσει. Δεν θα υποχωρήσω γιατί στο παρελθόν πολλές κυβερνήσεις υποχώρησαν και γι’ αυτό η χώρα είναι στο σημείο που ήταν το 2012. Δεν υποχωρώ στα δύσκολα. Μόλις επιτευχθεί ένας συμβιβασμός θα επανέλθει η ισορροπία. Τα μεταρρυθμιστικά συνδικάτα, όπως και η πλειοψηφία των Σοσιαλιστών, στηρίζουν το νόμο», δηλώνει ο Φρανσουά Ολάντ.

Απεργία διαρκείας έχουν εξαγγείλει σκληροπυρηνικά συνδικάτα σιδηροδρομικών και υπαλλήλων στα αεροδρόμια.

Παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση πέρασε το νέο εργασιακό νόμο με προεδρικό διάταγμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου