Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

«Επικίνδυνη για τον τόπο η κυβέρνηση», είπε στη συν/ξη τύπου της 81ης ΔΕΘ ο Κυρ. Μητσοτάκης (vid)

Για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: με τις εκλογές: «Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς»....Το αίτημα για εκλογές, και μάλιστα επιτακτικά, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη για τον τόπο». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε όμως ότι χρειάζεται κινητικότητα στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ είναι εφικτά....

«Σχέδιο απολύτως εφαρμόσιμο»


Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος – κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι, ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε οκτώ μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον “κόφτη”.

Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση.

Ο κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τον κ. Μητσοτάκη, ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: με τις εκλογές: «Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς».

Όπως διευκρίνισε, δεν είναι εκείνος που βιάζεται για εκλογές, αλλά το 85% των πολιτών, προσθέτοντας πως και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Υπογράμμισε δε, πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο».

«Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν έγινε έλεγχος στα πόθεν έσχες;».

Πάντως, υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες: «Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο».

Επέμεινε να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι υπερθεματιστές, και είπε χαρακτηριστικά ότι έχουμε ζήσει τη δεκαετία του ’80 περιστατικά τύπου Κοσκωτά, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε σε αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε εθνική συνεννόηση, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν» – ωστόσο, οκτώ μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα.

Σχετικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι δεν θα σηκώσει τους τόνους, ενώ σε σχετική ερώτηση για δήλωση του Πρωθυπουργού περί σύλληψης στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν είναι σωστό να αφήνονται υπονοούμενα για τη σύλληψή του.

Σε ερώτηση για την περιοχή των Εξαρχείων, είπε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ανάκαμψης, ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν.

Ερωτηθείς εάν θα ψηφίσουν το κόμμα του οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, προσθέτοντας πως θα επαναφέρει το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση το οποίο είχε ετοιμάσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως υπάρχει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό στην πραγματική οικονομία, οι τράπεζες θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτή τη ρευστότητα.

Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας στη ΝΔ και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, τόνισε ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση. Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης, καθώς δεν τηρήθηκε τίποτα από όσα συμφωνήσαμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός προσφύγων-οικονομικών μεταναστών, όπως οι χώροι φιλοξενίας: «Όταν υπάρχουν κενά, έρχεται να τα καλύψει η ξενοφοβία».

Σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση των εργασιακών, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως χρειάζονται αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, αλλά καμία αλλαγή στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων.

Το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα λυθεί εάν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων, επιβάλλεται η αποκλιμάκωση της ανεργίας, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών.

«Είπα ρητά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει πολύ γρήγορα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η χώρα και αρκετές άλλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε δε, ότι θα κερδηθεί η αξιοπιστία της χώρας έναντι των δανειστών.

Η κυβέρνηση στήνει ένα νέο πελατειακό κράτος και δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος ως υπουργός προσπάθησε να τελειώσει το θέμα με τα πλαστά πτυχία που οδήγησαν στη μονιμοποίηση πολλών υπαλλήλων αλλά βρήκε σθεναρή αντίσταση και από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης.

«Πιστεύω στα περιφερειακά μέσα, αρκεί να είναι υγιείς επιχειρήσεις», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ υποστηρίζει τον περιφερειακό τύπο.

Η ΝΔ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Είπε πάντως ότι ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα για τις αλλαγές ακόμα και για το μπόνους, και σημείωσε ότι ο κ. Τσιίπρας επέλεξε τη συγκεκριμένη εξέλιξη.


πηγή: ΕΡΤ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *