Έκλεισε ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων με Θεσμούς, επανέρχονται στις 14 Νοεμβρίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΜΟΙ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ,

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, την Πέμπτη συζητήθηκαν χρηματοοικονομικά ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα δημοσιονομικά μεγέθη...



Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναχωρούν από την Αθήνα και θα επιστρέψουν στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, την Πέμπτη συζητήθηκαν χρηματοοικονομικά ζητήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ειδικά για τα δημοσιονομικά συζητήθηκε για το πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2016 με την υπέρβαση των στόχων στα έσοδα και ο προϋπολογισμός του 2017. Ο ίδιος παράγοντας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το, πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα είναι πάνω από το στόχο.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι στα εργασιακά στα δημοσιονομικά και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα υπάρχει ουσιαστική πρόοδος και σε όλους τους άλλους τομείς πολύ μεγάλη.

 Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του ταμείου Τζέρι Ράις.

Δήλωσε ότι η συζήτηση διεξάγεται με το σύνολο των εκπροσώπων των θεσμών και το ΔΝΤ δεν έχει θέση τους δικούς του όρους για το κείμενο MEFP που θα υπογράψει με την Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στο πρόγραμμα.

Πρόσθεσε τέλος, ότι συνήθως η συμφωνία με το ΔΝΤ αφορά σε λιγότερα θέματα από αυτά που συζητιούνται με το σύνολο των θεσμών κι αυτή εστιάζεται σε ένα σκληρό πυρήνα ζητημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου