Παν. Λαφαζάνης: «Η απόφαση του ΣτΕ κόλαφος και βαρύτατο πλήγμα για Παππά και Τσίπρα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΑΕ, Τηλεοπτικές άδειες, Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,

 Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.
Ανάγκη για νέο, δημοκρατικό τηλεοπτικό τοπίο όπου δεν κυριαρχούν τα μεγάλα οικονομκά συμφέροντα

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί κόλαφο και βαρύτατο πλήγμα για την κυβέρνηση.

Η κυβερνητική αντίδραση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υποδηλώνει πανικό και δείχνει το πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο.

Το απαράδεκτο τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας τόσο στην κρατική τηλεόραση όσο και κυρίως στα ιδιωτικά κανάλια έχει πελώριες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα του τόπου και την πολιτική, οικονομική παρακμή και την πολιτιστική έκπτωση στη χώρα.

Αυτήν την ώρα το αίτημα για ένα καινούργιο, στηριγμένο σε νέες βάσεις διαφάνειας, πραγματικής πολυφωνίας, ουσιαστικής ενημέρωσης και πολιτισμικής ποιότητας, τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα, στο οποίο δεν θα κυριαρχείη ζούγκλα της «αγοράς» και τα μεγάλα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, γίνεται πολύ πιο επιτακτικό.

Όπως πολύ πιο επιτακτική γίνεται μαζί με τη ριζική αλλαγή στον τηλεοπτικό χώρο και η βαθιά ριζοσπαστική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα.

Αυτά όμως τα μεγάλα αιτήματα δεν έχουν καμία σχέση και αντιθέτως βρίσκονται σε ανειρήνευτη σύγκρουση με τις προθέσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων μνημονιακών συστημικών δυνάμεων.

Αντίθετα, όλα δείχνουν πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα παιχθεί ένα πολύ άγριο, αποπροσανατολιστικό και ανούσιο παιχνίδι αντιπαραθέσεων, κυρίως ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, για το ποια διαπλοκή και ποια συμφέροντα θα κυριαρχήσουν στην τηλεόραση, με θύμα τον ελληνικό λαό, τη δημοκρατία και τον τόπο.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης και όλων των μνημονιακών και συστημικών δυνάμεων σε βάρος της χώρας δεν θα σταματήσει, αν δεν τους σταματήσουμε και τους ανατρέψουμε.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα, 27/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου