Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Στο τιμόνι του ΔΟΛ ο Βασίλης Μουλόπουλος - Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη

Με μια αιφνίδια κίνηση του Σταύρου Ψυχάρη, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής» ανέλαβε να σώσει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ...Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E. (ΔΟΛ) λίγο πριν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης από τις τράπεζες, προχώρησε σε αιφνίδια αλλαγή στελεχικού δυναμικού, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Βασίλη Μουλόπουλο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΟΛ, ο Βασίλης Μουλόπουλος αποδέχτηκε πρόταση της διοίκησης «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ». Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ενώ είχε εκλεγεί και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της “ΑΥΓΗΣ”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος πριν αναλάβει ζήτησε εγγυήσεις. Η μία ήταν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η δεύτερη η συνέχιση της κυκλοφορίας των εφημερίδων και της λειτουργίας των άλλων δομών του ΔΟΛ. Η δήλωσή του είναι η εξής: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Σχολιάζοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ανέφερε: «Είναι προσωπική επιλογή του Β. Μουλόπουλου και είναι απολύτως σεβαστή».

Η είδηση έφερε χθες πλήθος αντιδράσεων από στελέχη της αντιπολίτευσης, με κοινό παρανομαστή ότι «Ο ΔΟΛ ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ». Αντιδράσεις που παριστάνουν πως ξεχνούν ότι, π.χ., ο κεντρικός σχολιαστής του ΣΚΑΪ, Π. Καψής, ήταν όχι μόνο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αλλά είχε διατελέσει και υπουργός Τύπου επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Παριστάνουν πως ξεχνούν επίσης ότι, π.χ., ο σημερινός διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1, Γ. Μιχελάκης, υπήρξε βουλευτής Επικρατείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, οπότε και διετέλεσε διαδοχικά εκπρόσωπος Τύπου και στη συνέχεια υπουργός Εσωτερικών. Γι’ αυτές τις θέσεις ευθύνης δεν ακούστηκε κουβέντα.

Παρά ταύτα, ο Ευ. Βενιζέλος δεν δίστασε να γράψει στο Facebook: «Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή» και να συμπεράνει ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, πολυφωνίας και διαφάνειας, καθώς διαπιστώνει «Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής Αριστεράς»! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στ. Θεοδωράκης από το Τwitter: «Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ: “Νέα”, “Βήμα” και ραδιόφωνο» και το τραβάει ακόμα περισσότερο: «Επόμενος στόχος το Mega».

Η ανακοίνωση του ΔΟΛ αναφέρει:


«Η διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες (σ.σ.: προχθές) από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας ‘Το Βήμα’ (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Β. Μουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

« Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη

Η υπόθεση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη έδειξε τη γύμνια και τον κυνισμό της κυβέρνησης, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση. Προσπαθείτε να ελέγξετε τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και μήνες».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας: «Ο νόμος Παππά έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Προσπαθήσατε να ελέγξετε το τοπίο των ΜΜΕ και να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα προσπαθείτε να το κάνετε με τους εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε για διαπλεκόμενους, άλλους τους συναντούσατε στα κρυφά και άλλους του εκβιάζετε με τις δικαστικές τους εκκρεμότητες.

Ο κ . Μουλόπουλος δεν κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δικός σας βουλευτής ήταν, μέχρι τώρα είναι πρόεδρος της «Αυγής» και προσπαθήσατε να τον κάνετε πρόεδρο του ΕΣΡ. Είσαστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα, ένα καθεστώς που αγωνίζεται "με νύχια και με δόντια" για να κρατηθείτε στην εξουσία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *