Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Σε Γερμανία, Μ. Βρετανία και Σ. Αραβία ο Γ. Κατρούγκαλος

Διαδοχικές επισκέψεις σε Βερολίνο, Λονδίνο και Ριάντ θα πραγματοποιήσει από αύριο έως και την ερχόμενη Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος...

Ειδικότερα, αύριο ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου έχει προσκληθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) να μιλήσει στην Μπούντεστανγκ, σε εκδήλωση που οργανώνεται για την κοινωνική Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, θα μιλήσει στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής και θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού. Επιπλέον, κατά τη διήμερη παραμονή του στο Βερολίνο, ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Die Linke Άξελ Τρόοστ και με σοσιαλδημοκράτες βουλευτές, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό στη δεξαμενή σκέψης της Γερμανικής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP) με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης προκλήσεις και προοπτικές».

Στη Μεγάλη Βρετανία

Επόμενος προορισμός του Γιώργου Κατρούγκαλου θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, όπου θα προωθήσει τη διεκδίκηση μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στην Ελλάδα λόγω του Brexit. Αν και αναγνώρισε πως για τη διεκδίκηση της έδρας υπάρχουν και άλλες ισχυρές υποψηφιότητες, όπως της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, εξέφρασε την εκτίμηση πως η υποψηφιότητα της χώρας μας έχει πολλές πιθανότητες επειδή η ελληνική παραγωγή φαρμάκου έχει ιδιαίτερα καλή εικόνα στην Ευρώπη. Διατύπωσε μάλιστα την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί την ελληνική υποψηφιότητα. 

Στη Σαουδική Αραβία

Την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από τη Μεγάλη Βρετανία για τη Σαουδική Αραβία, όπου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα η διυπουργική επιτροπή μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών δεσμών τους. Την Τρίτη, θα συμμετέχει επίσης σε διμερείς επαφές με Σαουδάραβες αξιωματούχους και σε οικονομικό φόρουμ που θα συμμετάσχουν Έλληνες και Σαουδάραβες επιχειρηματίες. Ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στο Ριάντ, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια