Καμμένος: «Δεν έχουμε λαϊκή εντολή να ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών» (vid)

83η ΔΕΘ, Πάνος Καμμένος, Ανεξάρτητοι Έλληνες,

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ότι ναι μεν θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά εάν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή τότε δεν θα μπορεί να την υπερψηφίσει...


«Η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ έντιμη συνεργασία. Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φτάσουμε μαζί ως το τέλος, γιατί ο ελληνικός λαός μας έδωσε αυτή την εντολή» είπε αρχικά ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα που από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούμε. Αυτή η διαφωνία είχε οδηγήσει στη χάραξη μιας πολιτικής πως οποιαδήποτε εξέλιξη αυτού του διαλόγου να επέλθει μετά το τέλος της κοινής διακυβέρνησης. Οι συνθήκες στα Σκόπια έφεραν τις εξελίξεις πιο γρήγορα. Η συμφωνία μας φέρνει απόλυτα αντίθετους και καταστατικά. Η ιδρυτική διακήρυξη αναφέρει πως δεν θα δεχτούμε ποτέ την παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Δεν θα κάνω πίσω ποτέ στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία».



«Αν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην κυβέρνηση»


Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του 2019. Άρα, τόνισε, «δεν υπάρχει ζήτημα ανατροπής της κυβέρνησης ως τότε».

Ξεκαθάρισε πάντως τη στάση των ΑΝΕΛ για το τι θα πράξουν στην Ελληνική Βουλή: «Αν η συμφωνία αυτή φτάσει στο σημείο να έρθει στη Βουλή δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή στην κυβέρνηση. Οι προτάσεις μας είναι ξεκάθαρες και τις λέω από τώρα. Η πρώτη μου πρόταση θα είναι να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, να ζητήσουμε με δημοψήφισμα να πάρει θέση. Η δεύτερη επιλογή είναι η οποιαδήποτε απόφαση να μετατεθεί μετά το πέρας της τετραετίας και η τρίτη είναι η προσφυγή στις κάλπες».

Κατόπιν, ο Πάνος Καμμένος πέταξε το γάντι στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας του να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.


Τι είπε για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης


Ο Πάνος Καμμένος πήρε θέση για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και τα σοβαρά επεισόδια λέγοντας πως κάποια μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες από το 2011, χωρίς πάντως να λέει πως δεν υπήρξαν επεισόδια.

Τόνισε πως δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί συλλαλητήριο το Σάββατο όταν υπήρχε η ομιλία του πρωθυπουργού, οι υψηλά ιστάμενοι Αμερικάνοι και πολλές επιχειρήσεις που βρέθηκαν στη ΔΕΘ και θα ήθελαν να επενδύσουν.

«Δυστυχώς κάποιοι ακραίοι προσπαθούν να εκθέσουν αυτούς που έντιμα θέλουν να διαδηλώσουν για την Μακεδονία. Ναι στη διαμαρτυρία αλλά όχι στην πρόκληση που θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να φτάνουμε σε τέτοιες συγκρούσεις» είπε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου