Μανώλης Δερμιτζάκης: «Απαιτείται συμμόρφωση στα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα» (βίντεο)

«Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων» είπε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον Γιάννη Μούτσο...Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, έχει θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση, που έχει ανακοινώσει νέα μέτρα κατά του ιού, όσο και τους ειδικούς, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον Γιάννη Μούτσο, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική.

«Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων».

Αναφερόμενος στη μετακύλιση του ιού σε μικρότερες ηλικίες, κάποιες από τις οποίες νοσούν σοβαρά, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι είναι λογικό να βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις αφού υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

«Από την στιγμή που βλέπουμε σπάνιες περιπτώσεις να διασωληνώνονται σημαίνει ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα».


Ενδείξεις σταθεροποίησης των κρουσμάτων


Ο καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, σημείωσε ότι παρόλο που η κατάσταση είναι ανησυχητική, η σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων, έστω και αν αυτός είναι αυξημένος, σηματοδοτεί κάποιον μερικό έλεγχο της πανδημίας.

«Όλη η εικόνα είναι ανησυχητική. Ωστόσο, βλέπουμε μια κάμψη όσον αφορά την αύξηση. Αυτό όμως δεν φτάνει. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από όλους μας».


Όχι σε γενικό lockdown

Ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ωστόσο μπορεί να δούμε τοπικά lockdown όπου το επιβάλει η κατάσταση.

«Σημασία έχει ότι τα μέτρα από μόνα τους δεν φτάνουν. Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση και η συνείδηση των πολιτών, δεν πρόκειται να πιάσουν».πηγή: nea.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη