Ο Ρ. Τ. Ερντογάν επικρίνει και απειλεί την Ελλάδα μετά τις παραβιάσεις του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Ρ. Τ. Ερντογάν, Τουρκάι, απειλές, Ελλάδα, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, Oruc Reis,
Σε επίσημη δήλωση του χθες 15/4, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πώς η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει σε απειλές κυρώσεων ούτε σε επιδρομές στην επικράτειά της, λέγοντας: «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη κλοπή της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών. "



Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε εναντίον της Ελλάδας το Σάββατο 15 Αυγούστου, σχετικά με το ενδιαφέρον της χώρας του για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Λιβύη.

Σε επίσημη δήλωση, ο Ερντογάν τόνισε πώς η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει σε απειλές κυρώσεων ούτε σε επιδρομές στην επικράτειά της, λέγοντας: «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην κλοπή της υφαλοκρηπίδα μας. Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών. "

Εν μέσω εντάσεων μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ και Ελλάδας, το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, το Oruc Reis, συνεχίζει να διεξάγει παράνομες έρευνες για ενεργειακούς πόρους σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα ζήτησε την απόσυρση του πλοίου αφού τα ελληνικά στρατιωτικά πλοία έχουν γίνει "σκιά" του Oruc Reis, το οποίο λέγεται ότι είχε περάσει από την υφαλοκρηπίδα της, με τον Ερντογάν να απαντά ότι δεν θα «υποκύψει» σε καμία απόπειρα «κλοπής» της τουρκικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας.

«Δεν θα επιτρέψουμε η ενέργεια και ο χρόνος μας να "αναλωθεί" σε περιττές συζητήσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και αλλού στην ομιλία του, προσθέτοντας περαιτέρω ότι δεν θα διστάσει να απαντήσει στις τυχόν κριτικές ή σχόλια που γίνονται για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.


Πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, ο Ρ. Τ. Ερντογάν επεσήμανε επίσης ότι ο κύριος στόχος του είναι να μειώσει τις επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στην Τουρκία όσο και στην οικονομία της, τονίζοντας ότι «εστιάζουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας σε κάθε τομέα, σε όλο τον κόσμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου