Γερμανική διαμεσολάβηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Ο γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας σε Αθήνα και Αγκυρα

Γερμανία, Ελλαδα, Τουρκία, Χάικο Μάας, Νίκος Δένδιας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Γερμανική διαμεσολάβηση, Αθήνα, Άγκυρα,
Συνάντηση με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας θα έχει την Τρίτη, 25 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέχεια ο γερμανός ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί την Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με το τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι επαφές αυτές εντάσσονται στη νέα γερμανική διαμεσολάβηση για την "διευθέτηση των διαφορών" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία εξελίσσεται μετά την πρόσφατη συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ...

ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Heiko Maas
Την Τρίτη 25 Αυγούστου φτάνει στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας  (φώτο) προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει γερμανικής διαμεσολάβησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου να υπάρξει ένας νέος γύρος διπλωματικών επαφών.

Η συνάντηση με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μ.μ και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί και στην Αγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με το τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το διπλωματικό παρασκήνιο εντείνεται, ιδιαίτερα ενόψει της λήξης (στις 23 Αυγούστου) της ισχύος της NAVTEX βάσει της οποίας το «Ορούτς Ρέις» δραστηριοποιείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις 28 Αυγούστου πραγματοποιείται το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. όπου ότι ο Υπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει έγγραφο επιλογών για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την παραβίαση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες, την ίδια ημέρα (28 Αυγούστου) καταβάλλονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, η επόμενη τριμερής συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας (Σουρανή, Καλίν, Χέκερ), στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναθέρμανση των διερευνητικών ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου