Τορπίλη στον ανασχηματισμό το αντάρτικο της Κεφαλογιάννη

ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, ανασχηματισμός,

Στο Μαξίμου περιμένουν τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις, εάν εμφανίσουν φθορά της κυβέρνησης τότε μπορεί να αλλάξουν  αποφάσεις για υπουργούς αλλά και ολόκληρη η φιλοσοφία του ανασχηματισμού.

ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ της Όλγας Κεφαλογιάννη προβληματίζει το Μαξίμου και βραχυκυκλώνει τον ανασχηματισμό..

Το δίλημμα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αν τελικά θα επιχειρήσει να την εγκλωβίσει με την τοποθέτησή της σε ένα κρίσιμο υπουργείο όταν γίνει ανασχηματισμός ή αν τελικά επιλέξει να την αφήσει και πάλι εκτός κυβέρνησης με κίνδυνο να ηγηθεί της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Είναι γνωστό ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη διαθέτει επιρροές τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και σε ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους.

Άλλωστε η επερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή με την οποία αποδομούσε την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ήταν εν γνώσει κι άλλων βουλευτών οι οποίοι όμως δεν τόλμησαν να την συνυπογράψουν.

Το αντάρτικο της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι διαρκές. Χτύπησε για πρώτη φορά με την υπόθεση Λιγνάδη αδειάζοντας την Λίνα Μενδώνη, επανήλθε δριμύτερη στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια και τώρα ανακάλυψε ξαφνικά ότι ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα γκέτο.

Το χτύπημα της Όλγας Κεφαλογιάννη με την επερώτηση – βόμβα για το μεταναστευτικό είναι αυτό που προκάλεσε πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Γιατί το ζήτημα της ασφάλειας είναι πρωταρχικό στην εκλογική πελατεία της Νέας Δημοκρατίας και η Όλγα Κεφαλογιάννη κατάφερε να εκφράσει πολιτικά αυτή την οργή.

Πάντως στο Μαξίμου έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται να ακολουθήσουν σκληρή γραμμή απέναντι στην Όλγα Κεφαλογιάννη για να δοθεί το μήνυμα ότι η ανοχή στις διαφοροποιήσεις είναι μηδενική.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φανεί ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται, αποκάλυψε χαρακτηριστικά στην KONTRA καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή.

Βέβαια η Όλγα Κεφαλογιάννη αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Έχει μια μεγάλη διαδρομή στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ισχυρή εκλογική πελατεία.

Είναι αυτό που λέμε μια βαρόνη του κόμματος, η οποία δεν είναι αναλώσιμη και η ρήξη μαζί της θα προκαλέσει μεγάλο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση αλλά και παράπλευρες απώλειες.

Μέχρι να λυθεί το ζήτημα της Όλγας Κεφαλογιάννη ο ανασχηματισμός θα βρίσκεται στον αέρα.

Άλλωστε προκύπτουν κι άλλα προβλήματα με υπουργούς οι οποίοι είναι στη λίστα των κομμένων και οι οποίοι άρχισαν να διαμηνύουν στο Μαξίμου ότι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια.

Ο ανασχηματισμός δυσκολεύει γιατί η κυβέρνηση έχει συμπληρώσει τη διετία και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία προσγείωσης.

Σε συνδυασμό με τα ποιοτικά στοιχεία των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν θεαματική αύξηση της λεγόμενης γκρίζας ζώνης ο ανασχηματισμός που πριν από λίγους μήνες ήταν περίπατος, τώρα έχει γίνει δύσκολη εξίσωση.

Στο Μαξίμου περιμένουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που θα γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα γκάλοπ εμφανίσουν φθορά της κυβέρνησης τότε μπορεί να αλλάξουν διάφορες αποφάσεις για υπουργούς αλλά και ολόκληρη η φιλοσοφία του ανασχηματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανασχηματισμός θα είναι καθαρά εκλογικός με δεδομένο ότι στην κυβέρνηση όλοι προεξοφλούν ότι το αργότερο σε ένα χρόνο από τώρα θα πρέπει να έχουν στηθεί κάλπες.
πηγή: kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου