Πρόταση ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα στις 6:00 αρχίζει η συζήτηση, την Κυριακή το βράδυ η ψηφοφορία

Βουλή, πρόταση Δυσπισττίας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελλ. Λύση, ΜέΡΑ25,

Ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει για όλα τα φλέγοντα θέματα που έχουν φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, από την πανδημία, την ακρίβεια αλλά και τη διάλυση του επιτελικού κράτους με την πρώτη ισχυρή χιονόπτωση...

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ΜέΡΑ25, συντάχθηκαν με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 6:00 το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη «μάχη» κατά της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν συνταχθεί με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για όλα τα φλέγοντα θέματα που έχουν φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, από την πανδημία, την ακρίβεια αλλά και τη διάλυση του επιτελικού κράτους με την πρώτη ισχυρή χιονόπτωση.

Κυβέρνηση και ΝΔ, αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής, καθώς το κύριο μέλημά τους ήταν να φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας το φιάσκο του επιτελικού κράτους που χρεώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση με το θέμα των καταστροφικών χειρισμών της στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, οι οποίοι της προκαλούν μεγάλη φθορά, αλλά και έντονη γκρίνια και δυσφορία στο εσωτερικό της Ν.Δ. Μέσα σε αυτό το κλίμα, μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση θα βρεθεί απολογούμενη επί τρεις ημέρες στη Βουλή, ενώ μέχρι την Κυριακή θα πρέπει να καταλήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τακτική που θα ακολουθήσει και στο πόσο θα επιλέξει να ανεβάσει τους τόνους, με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ότι «αν προκληθεί, θα απαντήσει».

Η σημερινή συζήτηση θα αρχίσει με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών, 5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 ΚΙΝΑΑΛ, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8:00 το βράδυ της Κυριακής και θα ακολουθήσει διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. 

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου