Η ΕΕ σχεδιάζει νόμο που θα απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών

Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, Facebook, Google, καταπολέμηση, παιδική κακοποίηση,

Η Γιόχανσον, δήλωσε στη γερμανική WELT ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων είχαν αναφέρει 22 εκαταμμύρια αδικήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2020, από 17 εκαt. το 2019.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να νομοθετήσει τους επόμενους μήνες για να απαιτήσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενισχύοντας τις τρέχουσες εθελοντικές ρυθμίσεις, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος σε συνέντευξη σε εφημερίδα.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον δήλωσε στη γερμανική WELT ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων είχαν αναφέρει 22 εκατομμύρια αδικήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2020, από 17 εκατομμύρια το 2019.

Αλλά είπε ότι ήταν μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού.

«Θα προτείνω νομοθεσία τους επόμενους μήνες που θα απαιτεί από τις εταιρείες να εντοπίζουν, να αναφέρουν και να απομακρύνουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», φέρεται να είπε ο Γιόχανσον.

«Μια εθελοντική αναφορά δεν θα είναι πλέον επαρκής».

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ, τα δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι υπηρεσίες αλληλογραφίας και μηνυμάτων, όπως το Facebook και η Google  έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα παρακολουθήσουν ή όχι τις παραβάσεις.

Ο Γιόχανσον είπε ότι «η καταπολέμηση της κακοποίησης ανηλίκων πρέπει να συντονιστεί καλύτερα και ότι απαιτείται ένα εξειδικευμένο ευρωπαϊκό κέντρο για τη βελτίωση της πρόληψης, της επιβολής του νόμου και της υποστήριξης των θυμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου