Ο 4ος γύρος των ρωσο-ουκρανικών συνομιλιών θα διεξαχθεί στις 29-30 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ρωσοουκρανικός πόλεμος, ειρηνευτικές συνομιλίες΄, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Ο νέος, τέταρτος, γύρος συνομιλιών της ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθούν 29-30 Μαρτίου στο προεδρικό γραφείο του Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη...

Ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσουν στις 10:30 π.μ. της 29 Μαρτίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το τουρκικό προεδρικό γραφείο.

"Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών θα ξεκινήσουν αύριο στις 10:30. Θα διεξαχθούν στο προεδρικό γραφείο του Ντολμάμπαχτσε. Η συνάντηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών", ανέφερε.

Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή ότι ο τακτικός γύρος διαδικτυακών συνομιλιών με την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Οι πλευρές, σύμφωνα με τα λόγια του, συμφώνησαν να συναντηθούν εκτός σύνδεσης στις 29-30 Μαρτίου. Αργότερα, το τουρκικό προεδρικό γραφείο ανέφερε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Τούρκων και Ρώσων προέδρων, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώτος γύρος ρωσο-ουκρανικών συνομιλιών διεξήχθη στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας στις 28 Φεβρουαρίου. Οι συνομιλίες διήρκεσαν πέντε ώρες. Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου στην Belovezhskaya Pushcha, στη Λευκορωσία. Οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν για τον τρίτο γύρο συνομιλιών στις 7 Μαρτίου, στην περιοχή της Βρέστης, επίσης στη Λευκορωσία. Πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι γύροι σε  διαδικτυακή μορφή.

Όπως ανακοινώθηκε "στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στόχευε να αποστρατικοποιήσει και να αποναζοποιήσει τη χώρα και να νικήσει τις εθνικιστικές ένοπλες μονάδες, οι οποίες ευθύνονται άμεσα για τη γενοκτονία στο Ντονμπάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου