Σταύρος Μπένος στο Star KE: Νέα κίνητρα της κυβέρνησης για τη Β. Εύβοια, 35 έργα "φωτοδότες" που αφορούν τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το Υπουργείο Παιδείας, κ.α.

Βόρεια Εύβοια, Επιτροπή Ανασυγκρότησης, πυρόπληκτα, TV STAR KE, Ιωάννα Καραγιάννη,

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σταύρος Μπένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας, ετοιμάζονται 35 έργα "φωτοδότες" για τη Βόρεια Εύβοια που αφορούν τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το πρόγραμμα “Στηρίζουμε την Βόρεια Εύβοια” του Υπουργείου Παιδείας, κ.α.

 ρεπορτάζ της Ιωάννας Καραγιάννη

Για τα 35 έργα "Φωτοδότες" που αφορούν τον πολιτισμό και τον τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια, το πρόγραμμα “Στηρίζουμε την Βόρεια Εύβοια” του Υπουργείου Παιδείας με επισκέψεις σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, την εφαρμογή του σχεδίου για το Νέο Δάσος και τα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση για την αναγέννηση της περιοχής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Στάυρος Μπένος..


Κάποια από τα έργα "Φωτοδότες" είναι η δημιουργία μουσείου Ρυτίνης στους Κουρκουλούς, τουριστικό καταφύγιο στις Ροβιές, τουριστικό και αλιευτικό καταφύγιο στο Πευκί, σημαντική επένδυση για τον ιαματικό τουρισμό – ευεξία στην Αιδηψό, φύτευση πυρίμαχων δένδρων στις Γούβες κ.α.

Η πρώτη είδηση που έκανε γνωστή ο Σταύρος Μπένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είναι οι δράσεις που ετοιμάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η μεν πρώτη θα οργανώσει ένα δρώμενο με ανθρώπους από την περιοχή, το οποίο θα ονομάσει “ Ήχοι του Δάσους”. Το δε Φεστιβάλ προγραμματίζει να δημιουργήσει ένα παράρτημα στην Βόρεια Εύβοια και από τον Ιούνιο μήνα να φέρει στην Αιδηψό τις πρώτες ταινίες. Ρόλο θα έχει και το Μέγαρο Μουσικής το οποίο προετοιμάζει από το φθινόπωρο σειρά δράσεων με γνωστούς μουσικούς καλλιτέχνες, όπως τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Δήμητρα Γαλάνη.

Ένα σημαντικό κίνητρο που θα φέρει νέους το καλοκαίρι στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας, είναι ότι εξετάζεται να τους δοθεί ένα επίδομα των 150 ευρώ. Στόχος είναι αυτά τα χρήματα να δαπανηθούν σε καταστήματα από τον χώρο της εστίασης και του εμπορίου.

Ο κος Μπένος μίλησε για το Νέο Δάσος στη Βόρεια Εύβοια, στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα Ιστορίας του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το πρώτο θα εκπονήσει την μελέτη αναδάσωσης και το δεύτερο την μελέτη για την οικονομική διαχείριση του Δάσους.

Τέλος ανακοίνωσε το Πρόγραμμα “Φροντίδα” που αφορά τους ρυτινοσυλλέκτες και θα εξατομικεύει τα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες τους, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, ώστε όταν θελήσουν να ακολουθήσουν μία νέα επαγγελματική κατεύθυνση να έχουν από την Επιτροπή την τεχνοκρατική και οικονομική στήριξη.
_______________________________________________

* Η Ιωάννα Καραγιάννη, είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, αρθρογράφος ανταποκριτής του STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου