ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κυβερνητική σύσταση για αποθέματα τροφίμων

απόθεμα τροφίμων, Γερμανία, Νάνσι Φέζερ, πολιτική προστασία, ρωσο-ουκρατινκός πόλεμος,


Σε μία άνευ προηγουμένου συμβουλή προς τους Γερμανούς πολίτες προχώρησε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νάνσι Φάζερ. Συγκεκριμένα μέσα από συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt, τους κάλεσε να εφοδιαστούν με τρόφιμα, υγρά και άλλες βασικές προμήθειες.

Σε λίστα με βασικά τρόφιμα που απαιτούνται για επιβίωση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραπέμπει η υπ. Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ. Έκκληση από την Πολιτική Προστασία για αποφυγή πανικού.

Oι Γερμανοί πολίτες καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα, υγρά και πρώτες ύλες διατροφής, συμβουλεύει η υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συζήτησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές κρίσεις: τις πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγές, τους κινδύνους πολέμου». Για τους λόγους αυτούς είναι σημαντική κατά τη Γερμανίδα υπουργό η προετοιμασία της χώρας και των πολιτών σε πολλά επίπεδα,  όχι μόνο υλικοτεχνικά αλλά και με τη δημιουργία αποθεμάτων σε τρόφιμα ή ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Για την περίπτωση μάλιστα κυβερνοεπιθέσεων ικανών να καταστρέψουν βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού, η Γερμανίδα υπουργός παραπέμπει τους πολίτες στις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Η λίστα της Φάζερ με το προϊόντα που καλούνται να προμηθευτούν οι Γερμανοί

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για 10 ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας., Νάνσι Φέζερ.  Ένα παράδειγμα τροφίμων που, σύμφωνα με την υπουργό, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός ανθρώπου για δέκα ημέρες, παρουσιάζεται στην ακόλουθη λίστα:

  1. Πόσιμα υγρά: 20 λίτρα
  2. Δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι: 3,5 κιλά
  3. Λαχανικά, όσπρια: 4 κιλά
  4. Φρούτα, ξηροί καρποί: 2,5 κιλά
  5. Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα: 2,6 κιλά
  6. Ψάρια, κρέας, αυγά ή ολόκληρα αυγά σε σκόνη: 1,5 κιλό
  7. Λίπη, λάδια: 0,375 κιλά

Ταυτόχρονα, η υπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία της Πολιτικής Προστασίας, στην οποία δίνει «υψηλή προτεραιότητα».

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει κατάλληλος έλεγχος για να βρεθούν τα προστατευτικά μέτρα που είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», είπε.

Υπάρχουν 599 καταφύγια στη Γερμανία

Παράλληλα η Νάνσι Φέζερ αποκάλυψε πως γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας. «Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία», είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και άλλα καταφύγια που χρησιμοποιούνται σήμερα με διαφορετικό τρόπο. Είναι λογικό να ενεργοποιήσουμε ξανά κάποια από αυτά -εάν χρειαστεί», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου