ΝΑΤΟ – Διάσκεψη Ramstein: Παγκόσμια συστράτευση για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

NATO, RAMSTEIN MEETING, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ουάσιγκτον, χθες, Τρίτη, 26 Απριλίου, δήλωσε ότι θα διεξάγει συνομιλίες σε περίπου μηνιαία στο Ραμστάιν της Γερμανίας με συμμάχους εντός και εκτός ΝΑΤΟ για να συντονίσει την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας καθώς μάχεται τη ρωσική εισβολή.

Οι συνομιλίες, που φιλοξενήθηκαν στην αεροπορική βάση Ramstein της Γερμανίας, είχαν στόχο να αξιολογήσουν  την τρέχουσα ρωσική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία και πώς να διασφαλιστεί η συνεχής ροή βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διασφάλισης της μακροπρόθεσμης ασφάλειας της Ουκρανίας και του τρόπου με τον οποίο θα αμυνθεί μετά ο πόλεμος.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι συμμετείχαν περισσότερες από 40 χώρες και η σάρωση της αίθουσας συνεδριάσεων έδειξε χώρες κυρίως από την Ευρώπη αλλά και πέρα ​​από αυτήν, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Κένυας και της Τυνησίας, με αντιπροσώπους από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να συμμετέχουν ουσιαστικά. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν όλα τα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στη διαβούλευση μεταξύ των δυτικών συμμάχων, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν έμμεσο στρατιωτικό συνασπισμό.

Η Ουκρανία φέρεται επίσης να έδωσε πληροφορίες για τις αμυντικές της ανάγκες, ζητώντας τα πάντα, από πυροβολικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τανκς μέχρι πυραύλους κατά πλοίων και μαχητικά αεροσκάφη.

«Χρειαζόμαστε όπλα. Σύγχρονα όπλα. Ένας μεγάλος αριθμός σύγχρονων βαρέων όπλων», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov μετά τις συνομιλίες.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Λόιντ Όστιν είπε στους δημοσιογράφους ότι το φόρουμ θα συνεχιστεί ως μηνιαία «ομάδα επαφής» που θα συζητούσε τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, κάτι που αξιολογήθηκε ως ένδειξη ότι το Κίεβο αναμένεται να αντιμετωπίσει μια μακρά στρατιωτική δέσμευση με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου