Η πακιστανική προπαγάνδα στο Κασμίρ έχει ένα νέο σημείο εκκίνησης, την Τουρκία του Ερντογάν

Ινδία, Κασμίρ, Πακιστάν, Τουρκία,
Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησαν τα Ινδικά ΜΜΕ για την εμπλοκή της Τουρκίας στο Κασμίρ. Πρόκειται για πληροφορίες που θα προκαλέσουν ”σεισμό”, καθώς το Ν. Δελχί δεν πρόκειται να αφήσει την Άγκυρα να ”αλωνίζει” στη περιοχή...

Οι ινδικές υπηρεσίες πληροφοριών βρήκαν στοιχεία για μια νέα μορφή υβριδικού πολέμου για το ζήτημα του Κασμίρ. Οι μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει γίνει το σημείο εκκίνησης της πακιστανικής προπαγάνδας στο Κασμίρ. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ενεργά τη στάση του Πακιστάν για το Κασμίρ σε όλα τα φόρουμ. Στην φιλοδοξία της να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας στον ισλαμικό κόσμο, η Τουρκία προσπαθεί επιθετικά να επηρεάσει άλλα μουσουλμανικά έθνη, διαπραγματεύοντας πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του Κασμίρ.  

Το δημοσίευμα 

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT και η ISI του Πακιστάν, σύμφωνα με την ινδική εφημεριδα ThePrint.in, συνεργάστηκαν για να ενθαρρύνουν τη ριζοσπαστική νεολαία του Κασμίρ να μετατοπίσει τη βάση της στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα αντί για τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία, που έχουν φιλικούς δεσμούς με την Ινδία. Ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας του Τζαμού και του Κασμίρ, ανέφερε αυτή την εβδομάδα, ότι βρέθηκαν πιστόλια που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία στα χέρια Πακιστανών τρομοκρατών. Οι ινδικές υπηρεσίες πληροφοριών βρήκαν το υψηλότερο επίπεδο συντονισμού μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας για το Κασμίρ. Η Ινδία έχει συμπεριλάβει στη μαύρη λίστα τον Τούρκο υπήκοο Muhammet Nazim Tasci, ο οποίος συνδέεται με το Ίδρυμα Νεολαίας της Τουρκίας, με επικεφαλής τον Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του προέδρου Ερντογάν. Η κοινή επιχείρηση των υπηρεσιών πληροφοριών Τουρκίας και Πακιστάν είναι η Kashmir Civitas και οι πολλοί χειριστές της βρίσκονται στο ραντάρ της Ινδίας. Οι ινδικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η πρεσβεία του Πακιστάν στην Άγκυρα είναι υπερκινητική αυτές τις μέρες, συμβάλλοντας στη δημιουργία του συστήματος υποστήριξης για τη λειτουργία των μαχητών από το Κασμίρ. Όταν υπάρχει τόσο εστιασμένη προσοχή ορισμένων ισλαμικών χωρών εντός της J&K, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μια σύγκρουση πολλών αφηγήσεων. Επειδή η κατάργηση του Άρθρου 370 έχει εδραιώσει τους δεσμούς του Κασμίρ με την Ινδία, υπάρχει τώρα ανανεωμένη προσπάθεια από τους αυτονομιστές να παρέμβουν δυναμικά στις επόμενες εκλογές της Συνέλευσης. Ένας φιλοπακιστανός δημοσιογράφος από το Κασμίρ μου είπε: «Θα είναι η «μητέρα όλων των εκλογών» που θα γίνουν ποτέ στο Κασμίρ». Ωστόσο, λόγω της δυναμικής κατάστασης στο έδαφος, είναι απίθανο να διεξαχθούν εκλογές στο εγγύς μέλλον.

directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου