Λιάνα Κανέλλη: «Αν δεν σώσει ο λαός τον ίδιο το λαό, δεν πρόκειται να τον σώσει κανένας» (vid)

Λιάνα Κανέλλη, ΚΚΕ, ΕΡΤ1, "επτά", Βάλλια Πετούρη,

 

Αν δεν σώσει ο λαός, τον ίδιο τον λαό, τις κρίσιμες ώρες, δεν πρόκειται να τον σώσεις κανένας, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου, 30/7/2022, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Επτά", με τη Βάλλια Πετούρη

Η Λιάνα Κανέλλη, για το σύνδρομο Long Covid, που την ταλαιπωρεί, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή φτώχεια και τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον επικείμενο χειμώνα, την οικονομική ύφεση και την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Επτά", με τη Βάλλια Πετούρη.

Αν δεν σώσει ο λαός, τον ίδιο τον λαό, τις κρίσιμες ώρες, δεν πρόκειται να τον σώσεις κανένας, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε εκπομπή της ΕΡΤ1 για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Το ΚΚΕ, συνέχισε, λέει στον λαό ότι σε κανένα χειμώνα, όσο καλός και κακός να είναι, δεν μπορεί να περιμένει «σωτήρα». Δεν πρόκειται να έρθει «σωτήρας» από πουθενά, ούτε από τις Βρυξέλλες, ούτε από το Βερολίνο, ούτε από το Λονδίνο, ούτε από την Ουάσιγκτον, ούτε από τη Μόσχα, ούτε από την Άγκυρα. Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, σώζονται μόνοι τους, με τους αγώνες τους, με τις προσπάθειές τους, με τα σωματεία τους, με την οργάνωσή τους και όχι με το χάος και κυρίως το χάος των υποσχέσεων και το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Το ΚΚΕ, επεσήμανε η Λιάνα Κανέλλη, δεν μπορεί να ανεχτεί μια πολιτική την οποία μάχεται, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική από την οποία μετράμε θύματα. Θύματα στα καμένα, θύματα από τη βενζίνη, το πετρέλαιο, θύματα στη μικρή ατομική επιχείρηση και του μικρομεσαίους. Οι μόνοι, τόνισε, που την έχουν γλιτώσει και θα την υπερ-γλιτώσουν από όλη αυτή την καταστροφή και θα περάσουν πολυτελώς τον χειμώνα, που θα είναι πολύ δύσκολος, είναι αυτοί που ήδη πάνω στον κορονοϊό, πάνω στον πόλεμο, πάνω στην κλιματική αλλαγή έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη, έχουν συγκεντρώσει τόσο πλούτο που δεν ξέρουν τι να το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου