Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023: Κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των ταμείων - Αυξήσεις και αναδρομικά συντάξεων

e-ΕΦΚΑ, Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023, Αυξήσεις, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΔΗΜΟΣΙΟ,

Ήρθε η ώρα για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 – Πότε μπαίνουν σύμφωνα με την ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ οι κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των ταμείων, αυξήσεις συντάξεων και αναδρομικά

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρόγραμμα πληρωμής των συντάξεων Φεβρουαρίου 2023 το οποία σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ διαμορφώνεται ως ακολούθως:

- Κύριες και επικουρικές συντάξεις:

  1. Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

  2. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

  3. Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Οι συντάξεις που θα αυξηθούν έως 7,75% είναι αυτές που εκδόθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 και συγκεκριμένα οι κύριες συντάξεις λόγω γήρατος, γήρατος λόγω αναπηρίας, λόγω αναπηρίας και λόγω θανάτου με αίτηση έως 30 Νοεμβρίου 2022. 

 

 - Αναδρομικά

Με αναδρομικά ενός μήνα θα πληρωθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις στα τέλη Ιανουαρίου. Η αύξηση μετράει από 1η Ιανουαρίου 2023, ωστόσο οι συντάξεις Ιανουαρίου έχουν ήδη πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα χωρίς την αύξηση 7,75%. Συνεπώς, στα τέλη Ιανουαρίου θα πληρωθεί διπλή αύξηση σε 1,72 εκατ. συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά (ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά) και δικαιούνται να δουν καθαρή αύξηση στην τσέπη.

 

- Ειδικότερα, οι δικαιούχοι συνταξιούχοι είναι:

  1. Συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά

  2. Συνταξιούχοι με μικρή προσωπική διαφορά που θα εξαλειφθεί από την αύξηση των συντάξεων

  3. Συνταξιούχοι με αρνητική προσωπική διαφορά 

 

- Στα τέλη Ιανουαρίου και πιθανότατα από 23 έως 27 Ιανουαρίου θα λάβουν διπλή αύξηση: 

  1. Αύξηση 7,75% στη σύνταξη Φεβρουαρίου

  2. Αναδρομικά ενός μήνα για την αύξηση Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου