Έφη Αχτσιόγλου: «Οι ακραίες οικονομικές ανισότητες είναι επίσης ζήτημα δημοκρατίας» (vid)

Έφη Αχτσιόγλου, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οικονομία, πολιτικά. ACTION24,
Μιλώντας στο “ACTION24” η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κοινωνία φτωχοποιείται και η ΝΔ θεωρεί πως οι πολίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που ζουν με κουπόνια, τα οποία προέρχονται από δικά τους χρήματα και από τα πολύ αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας. 


Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε, ακόμα, ότι «θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 880 ευρώ, 800 ευρώ συν 10% τιμαριθμική αναπροσαρμογή, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο ΕΦΚ στα καύσιμα»

 

Μιλώντας στο “ACTION24” η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κοινωνία φτωχοποιείται και η ΝΔ θεωρεί πως οι πολίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που ζουν με κουπόνια, τα οποία προέρχονται από δικά τους χρήματα και από τα πολύ αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας. Ενώ, την ίδια ώρα, 22 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο έχουν εμφανίσει ασύλληπτα υπερκέρδη. Αυτή η κατάσταση της ακραίας ανισότητας στην οικονομία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 880 ευρώ, 800 ευρώ συν 10% τιμαριθμική αναπροσαρμογή, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο ΕΦΚ στα καύσιμα».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές υπογράμμισε: «η ναζιστική εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της δεν έχουν θέση στον δημόσιο λόγο και στην πολιτική, η θέση τους είναι στη φυλακή».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με την τροπολογία που καταθέτουμε, είναι αποτελεσματική και σύμφωνη με το Σύνταγμα. Θέτει τα στοιχεία για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα προσδιορίζει το τι σημαίνει προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος, μιλώντας για ναζιστικά μορφώματα. Αυτό δεν το κάνει η ΝΔ, η πρότασή της δεν έχει καμία αναφορά σε ναζιστικό ή ρατσιστικό μόρφωμα. Αυτή είναι σοβαρή ποιοτική διαφορά, για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και γίνονται πολιτικές κρίσης επί της ιδεολογίας όλων των κομμάτων. Έτσι όπως είναι τώρα η πρόταση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, ευρεία και αόριστη, κινδυνεύει να μείνει ανεφάρμοστη και να κριθεί αντισυνταγματική».

Αναφερόμενη στην υπόθεση των υποκλοπών δήλωσε ότι πρόκειται για «μείζονα θεσμική και συνταγματική εκτροπή. Η ΕΥΠ υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη έκανε, επιβεβαιωμένες και αποδεδειγμένες, μαζικές παρακολουθήσεις πολιτικών και της στρατιωτική ηγεσίας της χώρας. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου, για το οποίο γίνεται μία συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση, εντός και εκτός Βουλής».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «μπροστά σε αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένα θεσμικά εργαλεία και τα χρησιμοποίησε. Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ, καταθέσαμε πρόταση μομφής και τώρα, με μία κίνηση συμβολικού κυρίως χαρακτήρα, δεν συμμετέχουμε σε ψηφοφορίες στη Βουλή. Δεν νομιμοποιούμε αυτή την κυβέρνηση και έχουμε ζητήσει εκλογές τώρα».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι βουλευτές της ΝΔ «πήραν το βάρος στην πρόταση μομφής και μετέτρεψαν μία προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη σε συλλογική τους ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου