ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του «Αγία Σοφία» την Τετάρτη, 15/3

Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Αγία Σοφία», ΠΟΕΔΗΝ, Παναττική Στάση Εργασίας, Τετάρτη 15Μαρτίου, 11:00-15:00,

Τετάρτη 15/3 Παναττική Στάση Εργασίας 11.00 -15.00 Συγκέντρωση11.30πμ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» & Πορεία στην Βουλή. ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ του Νοσοκομείου «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Παναττική στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την «αποτροπή», όπως αναφέρει, «της ιδιωτικοποίησης» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ


ΑΘΗΝΑ 13/3/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 932

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 -15.00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30πμ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Εισήχθη στο Βουλή το Νομοσχέδιο με το οποίο για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται. Αυτό συμβαίνει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών. Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων. 

Δεν θα το επιτρέψουμε. 

Προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.00 – 15.00 και συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου.
Εγκαίρως θα προσδιορίσουμε την ημερομηνία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου