Ο Ταγίπ Ερντογάν υπόσχεται να συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες μεταξύ Πούτιν - Ζελένσκι

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, μεσολαβητής Πούτιν-Ζελένσκι,

Η Άγκυρα έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να επαναλάβει την διαμεσολάβηση για έναρξη συνομιλιών μεταξύ στις συνομιλίες μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Βλαντιμίρ Ζελένσκι...

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να οργανώσει συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών στην Άγκυρα.

«Η συμφωνία σιτηρών και η ανταλλαγή κρατουμένων, που κατέστη δυνατή με τη μεσολάβησή μας, έδειξε ότι οι πλευρές στην ουκρανική σύγκρουση είναι σε θέση να βρουν κοινό έδαφος. Είμαστε υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία και συνεχίζω να είμαι σε συνεχή επαφή με τον [Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν και τον [Ουκρανό ηγέτη Βλαντιμίρ] Ζελένσκι. Θα συνεχίσω να καταβάλλω προσπάθειες για να οργανώσω συνομιλίες μεταξύ τους», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα έχει εκφράσει επανειλημμένα την ιδέα να γίνει μεσολαβητής στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Διαβουλεύσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους σε ενημέρωση στις 11 Ιανουαρίου ότι η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη να λύσει τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι νόμοι της Ουκρανίας απαγόρευαν στον πρόεδρο αυτής της χώρας να συμμετάσχει σε διάλογο με το Κρεμλίνο και τα δυτικά κράτη «δεν είναι διατεθειμένα να επιτρέψουν στο Κίεβο οποιαδήποτε ευελιξία σε αυτό το θέμα». Σε αυτό το πλαίσιο, «δεν μπορούμε να πούμε εάν υπάρχουν προοπτικές [διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία]», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου