ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των εκλογών της 21ης Μαΐου ανακοίνωσε η Πόπη Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ψηφοδέλτιο Επικρατείας,

Τα πρόσωπα που θα συγκροτούν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου...

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Όθωνας Ηλιόπουλος ενώ υπόλοιπες τρεις εκλόγιμες θέσεις τοποθετήθηκαν- με τη σειρά παρουσίασης- η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Αποστολάκης και η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα βιογραφικά των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι τα ακόλουθα:

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύνθεσή του καθρεφτίζει τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις ρίζες του στην ελληνική κοινωνία, την ανανέωση του κόμματος, τη δυναμική της πολιτικής αλλαγής.

Πενήντα τοις εκατό γυναίκες για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, νέες και νέοι, άνθρωποι της παραγωγής και του πολιτισμού, εκπρόσωποι όσων υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς, θα δώσουν τη μάχη μαζί με όλους τους υποψηφίους και όλο το κόμμα για την εκλογική νίκη και την πολιτική αλλαγή.

Να τους γνωρίσουμε μαζί.
 1. Στην πρώτη θέση ο Όθωνας Ηλιόπουλος. Γιατρός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ερευνητής. Εργάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.
 2. Στη δεύτερη θέση η Έλενα Ακρίτα. Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, μία γυναίκα με έντονη δράση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
 3. Στην τρίτη θέση ο εν αποστρατεία ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 4. Στην τέταρτη θέση η Πόπη Τσαπανίδου, Δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
 5. Στην πέμπτη θέση ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μάχιμος δικηγόρος.
 6. Στην έκτη θέση η Τζένη Λειβαδάρου. Ανάπηρο άτομο. Πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων αλλά και στα οικονομικά των υποδομών από το Cambridge. Ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και με τη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 7. Στην έβδομη θέση ο Θανάσης Τσακρής. Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής.
 8. Στην όγδοη θέση η νομικός Ζωρζέττα Λάλη. Υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 9. Στην ένατη θέση ο Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας. Σπούδασε με υποτροφίες χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Με ενεργή δράση σε θέματα ισότητας αλλά και κοινωνικών δικαιωμάτων.
 10. Στη δέκατη θέση συναντάμε τη μοναδική γυναίκα αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Με ειδίκευση αλλά και προϋπηρεσία στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού.
 11. Ενδέκατη θέση ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Πολιτικός μηχανικός, από τη νέα γενιά στελεχών του Σύριζα, ενεργός στο κίνημα των εργαζομένων μηχανικών. Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
 12. Δωδέκατη, η Νατάσα Ρωμανού. Ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της NASA, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
 13. Στη δέκατη Τρίτη θέση ο Όμηρος Πουλάκης ηθοποιός με ξεχωριστή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ενεργός στο κίνημα Support Art Workers.
 14. Δέκατη τέταρτη η Δώρα Τσαμπάζη. Δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.
 15. Και στην τελευταία τιμητική θέση, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής, πρώην Υπουργός Επικρατείας.
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη νίκη για την πολιτική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου