Οι αστοχίες που ίσως οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών – Μαρτυρία- "κλειδί" του σταθμάρχη Παλαιοφάρσαλου (vid)

Τραγωδία Τεμπών, Μαρτυρίες, σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου,

Τα «λάθη» και τις «αστοχίες» που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη, κατέθεσε στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο έμπειρος σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου.

Σύμφωνα με τον ALPHA TV, ο σταθμάρχης στα όσα ανέφερε στον εφέτη ειδικό ανακριτή μίλησε για τους λάθους χειρισμούς του μοιραίου σταθμάρχη αλλά και την κίνηση που παρέλειψε να κάνει ο οδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Όπως ανέφερε, το λάθος του ήταν όχι ξέχασε το κλειδί 118 στη διαγώνιο με αποτέλεσμα η 62 Intercity να μπει στην κάθοδο για Θεσσαλονίκη. Εκεί ο μηχανοδηγός έπρεπε να κάνει εκφώνηση ότι κινείται σε μονή γραμμή καθόδου προς Νέους Πόρους, οπότε θα το άκουγε ο σταθμάρχης της Λάρισας και θα σταματούσε το τρένο. Θα το άκουγε επίσης και ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου. Και στον σταθμό Ευαγγελισμού να έκανε εκφώνηση όπως υποστήριξε, θα το άκουγαν οι μηχανοδηγοί της εμπορικής.

Ο σταθμάρχης είχε διαμαρτυρηθεί σε όλα τα κλιμάκια, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διαπίστωσε ότι τοποθετούσαν ολομόναχο τον άπειρο σταθμάρχη στον μικρό σταθμό της Καλαμπάκας.



Όπως φέρεται να είπε «ο επιθεωρητής της Λάρισας δεν θα έπρεπε να τον βάλει μόνο του τη νύχτα σε τόσο κεντρικό σταθμό λόγω της απειρίας του. Από τη στιγμή που ο έμπειρος σταθμάρχης του παρέδωσε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτός εξήγησε τι πρέπει να διαχειριστεί, τα παρέδωσε όλα ομαλά. Η επιπλέον ώρα που μπαίνει από την υπηρεσία, είναι για να γίνει σωστά η παράδοση - παραλαβή».

O σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου, είπε στις αρχές ότι «αν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, γιατί ο τηλεδιοικητήτης θα έβλεπε το λάθος στη διαγώνιο και θα το επεσήμανε στον σταθμάρχη και θα το διόρθωνε».

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν επιτακτικά απαντήσεις και περιμένουν τα τελικά πορίσματα των εμπειρογνομώνων για τις συνθήκες και τα αίτια της φωτιάς, όσο και για τα συστήματα ασφαλείας.
πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου