Αλέξης Τσίπρας από την Λάρισα: «Η ΝΔ έχει πρόγραμμα απάτη – Ο Πνευματικός φανέρωσε το πραγματικό τους σχέδιο για την Υγεία»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, Λάρισα,

Ο σκοπός της ΝΔ είναι να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε αναφορικά με το κρυφό σχέδιο της ΝΔ για τον τομέα της υγείας ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, κατηγορώντας την παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αδιαφορεί για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας.


«Ζούμε σε ημέρες απολύτης κατάρρευσης του ΕΣΥ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος όχι μόνο μίλησε για τους τρεις θανάτους που προκλήθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, αλλά και στις εξωφρενικές δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού που έκανε λόγο για διαλογή ασθενών «λόγω κόστους».

Αλέξης Τσίπρας για Πνευματικό: «Δεν ήταν ατυχής δήλωση, ούτε η κακιά στιγμή»

«Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία» είπε, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχε εξαγγείλει τη στρατηγική της ΝΔ για σύμπραξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

«Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός;» διερωτήθηκε σκωπτικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε «ότι το κράτος δεν γίνεται να δαπανά λεφτά την δημόσια υγεία επειδή είναι ακριβή» επισήμανε, διευκρινίζοντας πως αυτή η δήλωση δεν ήταν «ατυχής» ούτε «η κακιά στιγμή» αλλά φανέρωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ανέφερε μάλιστα πως χρειάστηκαν 24 ολόκληρες ώρες εώς ότου βγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και αφού είχαν γίνει ήδη δύο παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει φτάσει στο σημείο να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικής δαπάνης σε σχέση με την υπόλοιπη Εύρωπη, ενώ αναφέρθηκε «στα πεπραγμένα» της ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια: Πάνω από 300 προσλήψεις διασωστών έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μέγγενη των μνημονίων, ενώ επί ημερών ΝΔ αποχώρησαν 560 χωρίς να γίνει ούτε μια πρόσληψη. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής υπήρχαν 84 ασθενοφόρα, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 52 ανάφερε ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είχαν κανένα δημοσιονομικό περιορισμό όπως εμείς. Δεν τους έφταναν τα χρήματα;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία» παρά να μετατραπεί σε ένα ακόμα εμπόρευμα κερδοσκοπίας και συμφερόντων, την ίδια δηλαδή στρατηγική που εφαρμόζει -όπως είπε- η ΝΔ και για άλλα αγαθά όπως η ενέργεια, η παιδεία και το νερό.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απάτη»

Αναφερόμενος στα προεκλογικά προγράμματα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πρόγραμμα-απάτη της ΝΔ, σημειώνοντας πως,

Στρατηγική για να κρύψει την ουσία του προεκλογικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την τακτική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα περί «υπερκοστολόγησης», σημειώνοντας πως όταν ο κ. Μητσοτάκης προσκλήθηκε από τον ίδιο ώστε να κοστολογηθούν τα δύο προγράμματα, αυτο της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, «το έβαλε στα πόδια».

«Γιατί το έβαλε στα πόδια; Γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απάτη» είπε, υπενθυμίζοντας πως στο πρόγραμμα που κατέθεσε πριν από λίγους μήνες η ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιλαμβάνει τίποτε από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει.

«Ξέρετε, ποια από τα μέτρα έχουν εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο; Μόνο ένα. Καμία από τις εξαγγελίες του δεν έχει εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο. Το προγραμματικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει ούτε παροχές, ούτε μειώσεις φόρων, ούτε αυξήσεις μισθών. Προβλέπει διάλυση του ΕΣΥ, του κοινωνικού κράτους, μεγαλύτερη ακρίβεια και λεηλασία εισοδήματος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας, είμαστε εδώ μαζί σας μέχρι να σβήσει ο ήλιος, στις επάλξεις, επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε όρθιοι» διεμήνυσε, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι μια φωτοβολίδα άλλα μια το ώριμο τέκνο των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

«Δίνουμε ένα δύσκολο αλλά κρίσιμο αγώνα» είπε αναφερόμενος στο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα αλλά δήλωσε αισιόδοξος για την ανατροπή των συσχετισμών στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Επισήμανε πως αυτή η κάλπη διεξάγεται με άλλους όρους, με αυτούς της ενισχυμένης αναλογικής, υπογραμμίζοντας πως αν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί η ΝΔ δεν θα έχει απλώς αυτοδυναμία, αλλά παντοδυναμία με αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας και της ίδιας της δημοκρατίας.

«Δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωμα της Δεξιάς, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας» ξεκαθάρισε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον πυλώνα της προοδευτικής παράταξης του τόπου.

Επιπλέον κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που δεν επιθυμούν την αστάθεια και «μιας δημοκρατίας που δεν μπορέι να λειτουργήσει» και οι οποίοι έχουν αποφάσισει να μην ψηφίσουν τη ΝΔ, να στηρίξουν, παρά τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις τους, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας ώστε να μπει ένα φρένο στο αντιλαϊκό και αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ.

«Κάθε ψήφος που δεν θα πάει στη ΝΔ αλλά δεν θα κατευθυνθεί στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος που ενισχύει το σχεδιασμό της ΝΔ για παντοδυναμία και συνέχιση της κοινωνικής λεηλασίας» υπογράμμισε.
πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου