Ο Ερντογάν είπε το «ΝΑΙ» για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ουλφ Κρίστερσον, href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr

Η Τουρκία θα υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ...

Μετά από πολύμηνες πιέσεις δυτικών αξιωματούχων και την τακτική "ανατολίτικων παζαριών", ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησε το βράδυ της Δευτέρας να δώσει την έγκρισή του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ερντογάν συμφώνησε να ψηφίσει το τουρκικό κοινοβούλιο για την ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Με χαρά σας ανακοινώνω ότι μετά τη συνάντηση που διοργάνωσα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Σουηδό πρωθυπουργό, Ουλφ Κρίστερσον, ο Πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στη Μεγάλη Συμμαχία το συντομότερο δυνατό & να εξασφαλίσει την επικύρωση» έγραψε στο Twitter, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές λεπτομέρειες.

«Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα που καθιστά όλους τους συμμάχους του NATO ισχυρότερους και πιο ασφαλείς» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου