Στέφανος Κασσελάκης / Ο 35χρόνος που φιλοδοξεί να αλλάξει το ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος πρόεδρος,

«Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία των ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Παράλληλα με τη δική του αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει ως στόχο να αλλάξει τη χώρα. Όχι να τη διαχειριστεί. Να την αλλάξει  Ριζοσπαστικά», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης...

Ενθουσιασμένος για την ανταπόκριση που είχε η πολιτική του πλατφόρμα «ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος την Τρίτη, 29 Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το εάν θα είναι ο 5ος υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.
 
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αμερικανοτραφής και αυτοδημιούργητος εφοπλιστής διαβεβαιώνει ότι διαβάζει όλες τις προτάσεις που του στέλνουν.
 

«Κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα τις δείτε σύντομα να εντάσσονται στο σχέδιό μας. Σας παραθέτω εδώ, σε κάρτες, τα βασικά σημεία της πλατφόρμας μας και περιμένω και νέες προτάσεις σας. Γιατί μόνο με διάδραση, μόνο με το «μαζί», μόνο με σχέδιο, αλλάζει η Ελλάδα»
, αναφέρει στην ανάρτησή του.
 
Στην πλατφόρμα του περιλαμβάνει προτάσεις που αφορούν σε πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες, δραστικο περιορισμό της ασυλίας των βουλευτών, απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και κατάργηση κάθε ασυλίας για στελέχη Τραπεζών, δημόσιων Οργανισμών και Ταμείων.

Όσον αφορά στα εργασιακά, ο κ. Κασσελάκης προτείνει την πλήρη εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κλπ) και νέα φορολογική κλίμακα με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους και τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού, με την παράλληλη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και την αντικατάστασή της με εθνική κοινωνική θητεία για όλους και όλες.

Για τα πανεπιστήμια προτείνει τη θεσμοθέτηση κυρώσεων για όσους προξενούν φθορές στα Πανεπιστήμια από τη σύγκλητο και τους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ τάσσεται υπέρ των δωρεών και των συνεργασιών με ξένα πανεπιστήμια, εντός του δημόσιου πανεπιστημίου.

Έμφαση δίνει σε θέματα ισότητας και ενάντια στη συντηρητικοποίηση, σημειώνοντας ότι υιοθετεί τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, που αφορούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (γυναίκες, αναπήρους, ΛΟΑΤΚΙ+, μονογενεϊκές οικογένειες κλπ).

«Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία των ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Παράλληλα με τη δική του αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει ως στόχο να αλλάξει τη χώρα. Όχι να τη διαχειριστεί. Να την αλλάξει. Ριζοσπαστικά», τονίζει.

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφνος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι και από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Στο βιογραφικό του που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι:

«Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος Κασσελάκης εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ”Στήλη του Φοιτητή” και αργότερα με το ”Χρώμα της Αγοράς”. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ”CVfromGreece”, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Οι τελευταίες αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr